Happy Anniversary to us..

  

Today… ulangtahun perkahwinan kami yang ke sepuluh.. lalalala.. syukur pada Allah kerana dilanjutkan usia perkahwinan kami sehingga ke hari ni.. semoga diberkati dan dipenuhi dengan rahmat Ilahi.. dan diberi kesabaran mengharungi segala dugaan.. kasih sayang ini kekal sehingga ke akhir hayat… Aminnn..

p/s: cinta itu anugerah Allah.. hargai perasaan itu selagi ada.

Yang ke sepuluh

This year vacation is over. Habis dah.. nak bercuti tunggu tahun depan.. hehe.. i went to vienna ..mmmm.. not much to see.. but okay okay since i went for only one day.. apa pun sangat dpt tgok pun kan.. then went to munich by train.. jumpa kawan2 di sana.. memang kami berjanji.. seronokkk.. and last one. ucu pegi ke Interlaken.. lauterbrunnen and zurich.. but banyak2 tempat yang ucu pegi.. lauterbrunnen adalah the best place I ever been.. woohoo.. pemandangan yang cantik.. nature.. ucu suka sangat.. dengan kehadiran kawan2 yg best.. everything was good.. I promise I will come back to this place one day.. cepat atau lambat.. muda atau tua.. I will be back to this place and enjoy the view again.. I promise.

 

di Vienna

 

Marienplatz, Munich

 

bekas istana di Munich yg sudah dijadikan taman rekreasi

  

taman di raja

  I 

friends.. UTMers

  

kami satu batch UTM 1999/2003

  

Interlaken

  

camping Jungfrau .. cantik giler

  

saujana mata memandang

  

the area… i will come again

 

Jungfraujoch

  

  

 p/s: let it be because Allah knows the best

Happy Birthday to Fandy

wo woo wooo.. lama tak menulis kat sini.. lama amat… selain ucu busy dengan kerja.. busy dengan hal2 lain juga.. too many things happened.. good things.. bad things.. apa pun.. ucu let it gooooo… yg penting bangun pagi ucu kena senyum.. be happy.. kita tak tau kesedihan apa yg akan kita lalui dalam hari tu.. so awal pagi kena la senyummm… smile sayanggg katanya..

on 30th April.. ucu sambut besday fandy awal sedikit.. khamis malam sebb kalau actually birthday day tu.. hari kerja.. so kawan2 pun tak dapat nak join.. and we all pun decided to have the celebration on 30th. Kami makan di restoran cina.. halal of course.. and we had a great time.. berkaraoke.. sedap tak sedap suara tu lain cerita la kan.. hehehehe.. ada few friends lagi yg tak dpt datang..

Aabila kita jauh di Negara orang ni.. kawan2 adalah family ucu.. I keep small group of friends supaya tak pening.. maklumlah.. banyak orang banyak ragam.. so these are friends that I can share my happiness and sorrow.. we don’t have hard feelings and we do not try to “bang” each other.

hadiah untuk husband sampai hari ni pun lum beli lagi.. haha.. sebab tak tau nak bg apa dah. semua mcm dah belikan kecuali kereta motor dan bulan bintang la kan.. hahha.. nanti2 la saya belikan awak hadiah ye..

let see some photos taken on that day… 

              
p/s: don’t be scared to get old. 

Busy

Lama sangat tak tulis.. busy kemain.. busy dgn kerja.. baru beberapa bulan kat department ni kan.. so.. pelan2 kayuh.. menuju ke puncak.. gituuu..

takde la banyak sangat yg jadi.. semua macam biasa aje.. weekend dok pegi pantai relax2.. pegi breakfast dengan kawan2.. jumpa caliph.. carik kain baju raya.. heehee

and kawan ucu dr Malaysia baru kerja di Qatar.. jumpa dia selepas 12 tahun.. semoga maju jaya dan bertahan jadi perantau di Qatar ni.. hehehe
not much to show or say.. just some photos..
 

       

p/s: life is full of surprises.

Tawakal

Bermula pada akhir tahun 2014 hingga sekarang, harga minyak dunia tidak begitu memberangsangkan.. drpd harga beraturs2 dollar per barrel.. turun ke bawah 60 dollar per barrel.. untuk yang bekerja di dalam industry oil and gas pasti akan terganggu.. mcm tu jugak company ucu ni.. kelmarin.. berpuluh puluh orang telah dibuang kerja.. kesian pulak ucu pd mereka terutamanya pd mereka yg ada anak2 sekolah dan komitmen yg tinggi.. yg ada loan lagi la kan.. ucu bersyukur masih kerja.. tapi dalam hati ucu ni risau juga.. mana la tau kan.. sekarang ni ucu hanya kerja macam biasa (of course la kan.. ada ke kerja luar biasa.. hehe) and tawakal aje pada Allah.. tapi still weh.. dalam kepala ni dah macam2 fikir.. kerja tetap kena kerja.. masih ada mak.. nak bagi mak rasa duit ucu sehingga akhir hayatnya.. and banyak lagi yang perlu di capai dan banyak lagi impian yang melibatkan duit ni.. hehe..

apa pun.. syukur pada Allah dan terus tawakal.. semoga rezeki ucu masih ada di sini dan Allah terus memberi tanpa henti..

InsyaAllah

p/s: Rezeki itu rahsia Allah.