Politik atau cinta?

Ucu terpanggil untuk bercakap pasal baiah dalam sati parti politik di Malaysia. Ucu tak tau la betul atau tidak.. sebb hari ni ucu baca dalam paper yg Presiden parti menafikan cerita ni. Well, news paper pun lum tentu betul… mana satu yg tak betul pun tak tau la.. tp sekiranya la ada.. dan memang betul2 berlaku.. sedihnya ucu sebagai umat Islam. Regardless which party i voted, which state i belong, which race i am, which ideology i followed. Please la jangan jadikan Islam sebagai isu politik. Jahilnya manusia yg buat baiah tu.. “samaada setia pada parti XXX atau talak tiga pada isteri”.. Kalau la betul2 ada.. if i were “you”… ucu terus angkat kaki dr parti. Tak jadi kudis dan tak jadi hina dan tak mati kalau keluar parti kecuali atas izinNya. Dari bergegar tiang arasy… dan dr melakukan yg tidak disukai Allah.. baik ler buat amal. Takde berbeza antara manusia itu kecuali amalannya. So banyak kan amal.. (ingatan untuk ucu juga) dr ikut benda merepek. Untuk yang taksub dan fanatik, bersederhana lah.. tak perlu gadaikan maruah dan perkahwinan yg suci itu hanya sebb politik. Buat kebaikan dr keluarga sendiri dan selepas itu baru pergi keluar.. tp kalau keluarga sendiri pun berpincang.. tak perlu nak betulkan orang lain. Dah macam ketam la pulak…

andai kata memang takde terjadi benda2 ni.. ye lah kan.. paper pun bukan leh caya… ucu mintak maaflah ye.. tapi kalau ada… ucu cuma nak kata “g tukar parti lain la.. dah takde beza PAS ke UMNO ke KEADILAN ke.. semua pun sama”.. opsss tersebut pulak.. sori!!!

p/s: tunggu ucu jadi presiden parti Belacan. Semua pun kena makan belacan.. kalau tidak.. kena pancung.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s