Hari lahir saya!!

Hari ni birthday ucu.. yang ke 28 tahun (besarnya no belakang tu..) hehehhe…. Tq so much untuk yang wish ucu.. 1st wish came from my old friend yang dah jumpa balik thru FB.. Terima kasih facebook!!! (Poyo).. then dr kawan2 yg lain, family members… Dah 28 tahun hidup dalam dunia.. ada benda telah tercapai.. ada yang tidak tercapai.. Ilmu pun belum cukup banyak.. ilmu Allah kan luas.. kalau guna air laut untuk buat dakwat pun belum tentu habis ilmunya.. azam tahun ni nak dapat keje lebih baik dgn gaji lagi besor… hahaha… bukan materialistic… tp… nak try market… hehehe… 2nd azam.. harap2 dapat pergi haji tahun depan… tgh simpan duit… tp tu semua kerja Allah… kalau ada rezeki ada la… kalau takde… takde laa.. bg peluang pada org2 tua yg teringin nak pergi or yg lebih utama… takpe.. I redhaaaaa

Talking about birthday.. mengingatkan ucu masa ucu kecik2.. adik beradik, mak selalu buat kan birthday party untuk ucu especially uda.. masa tu ucu kecik2 tak ingat sangat.. semua kawan2 datang bawak hadiah.. semua kena pakai topi birthday.. which ucu punya yg paling canteq (birthday girl weehhh!!)… sebelum kawan2 ucu nak bg hadiah or wish ucu… diorang kena buat persembahan dulu… time ni ramai la yg nyanyi dgn bersungguh2.. masih ingat shukry baca sajak dgn penuh emosi… last sekali ucu.. dan ucu ingat ucu nyanyi lagu “papa ku pulang dr kota….bla bla bla”..

Masa sekolah rendah.. ucu sambut birthday dgn sepupu ucu, HAFIZ… kitorang berkongsi tarikh lahir yang sama… dia muda 7 or 8 years… so jimat kos selepas tu sebb pak itam akan buat jamuan.. and panggil kitorang sekali… ehhehe

Kecik2 dapat hadiah biasa la kan…. Anak patung la apa lagiii… tempat masak2… pompuannnn… bila dah sekolah… ada gak dapat hadiah… kakak2 selalu bg ucu kain ela.. ngah selalu bagi ucu kaset… tp selalu “belated birthday present”.. ahaks!! Alang selalu bg ucu buku.. bawak ucu g kedai buku.. and let me choose whatever I want.. still ingat when I was 17… alang buat surprise party… lepas ucu balik sekolah… ada small cake.. and celebrate with mom, dad, alang and d’family.. after that baru adik beradik lain sampai..

Bila masuk U, ada gak la sikit2… hehe.. mak adalah orang yang setia wish ucu.. but ada sekali tu.. mak terlupa.. ucu tunggu sampai 17hb… dan mak telefon and ucu Tanya.. “mak lupa ke 12hb hari tu?” (ucu agak dah mak lupa.. tak kisah sangat pun) lepas mak dgr “ya allahhh… mintak maafla.. mak lupa…” she starts crying… hahaha… ler takde pape pun.. Cuma ingatkan aje… Until now.. adik beradik, anak2 sedara masih ingat besday ucu (terima kasih banyak2.. love y’all!).. Hubby forgot my birth date twice…. Hahah… dia bukan tak ingat tarikh.. tp dia tak perasan yg tu 12hb.. but..still.. NOT ACCEPTABLE… BIG “X” SWEETHEART!! FORGIVE BUT NOT FORGET!! Hehehe… so I made a deal with him.. kalau dia remember my birth date 5 years in a row… ucu bg kebenaran kawen lg satu… hahahhaa… (I bet he’s struggling to remember!! Ahaks!)

So yesterday, hubby belanja kat kedai thai snack..tp ngantuk giler… makan sikit aje.. dah bgtau hubby.. tak mo hadiah apa2 because rasa cam membazir..ahahaha… wish pun dah cukup.. tanda ingat… really.. ucu memang tak nak hadiah… bukan penting sangat pun hadiah tu… So.. ada sapa2 tak nak pos hadiah kat ucu yg sebatang kara kat sini? Raise you hand please!!!!

p/s: sat lagi hubby hantar kek suh makan ngan kawan2 kat sini.. nanti ucu pos pict k..

Advertisements

4 thoughts on “Hari lahir saya!!

  1. hepi birthday fanor! semoga pjg umur, murah rezeki & bahagia selalu..

    p/s: wahh…jaga2 fanor. buatnya begong ingat birthday ko 5 thn berturut2 nanti pastu dia tuntut janji camano? hihi..

  2. ucu, apa kata janji 5 tahun berturut2 tu di tukar kepada “fanor i kasi u kawin lain” hehehhehe…baru betul hhehehe..

  3. happy “belated” burfday!! sori la lmbt wish.. bkn ape, sebok ngn my 2nd baby yg lahir a day earlier than urs.. nway, moga panjang umur, limpah rezeki, dirahmati Allah n enjoy life to the fullest!!

  4. nisa: hahahhaa…. kalau dia ingat tu aku kena la kotakan janji… hehehe

    uda: kalau gitu mau ramai yg isi borang… eeceehhh

    aman: tq.. waaa.. lebey kurang sama tarikh.. nanti auntie bg present ekk… hehehhe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s