Birthday and picnic

Hi there,

Biasa arr kan.. awal2 minggu ni.. citer pasal weekend aje la kan.. hari jumaat.. kami sekeluarga pergi ke DUKHAN area.. nak mandi laut konon2nya… siap bawak ikan udang ayam untuk BBQ… sampai kat sana.. dah petg… ucu g lah jugak cecah air laut tu.. tp alamak aiiii sejuk bukan main…ucu jalan sampai lutut je.. pastu ucu blah la.. dgn angin yg buat badan menggigil tu.. ucu surrender awal2.. tp yg lain2 semua leh lagi g berenang2 dalam laut tu.. sampai cramp leher FIL.. ahaks.. ucu yg tak mandi ni busy panggang ayam.. tq to uncle next hut..sebb bg charcoal and starter yg mahal dan bermutu tinggi.. ucu biasa arr… beli murah sebb nak jimat.. sekali ..hambikkkkk…1/2 jam pun tak hidup2…hehehe)

Hari sabtu lak.. hujan lebat tanpa henti di Qatar… rumah ucu banjir.. since diorang takde perparitan… rumah ucu ikut sekali cam tasik.. ucu janji ngan sue nak g umah dia awal.. and janji nak datang opis jap sebb ada benda nak kena hantar.. tp semuanya tidak menjadi kenyataan sebb ada banyak benda nak kena settlekan kat rumah… at last ucu g opis kul 2.. perjalanan pegi balik ambik masa 15 mnt + 15 mnt.. masuk opis.. 1 minute.. cheh.. tak berbaloiii…. Pastu baru g umah sue.. and sampai dalam kul 5.30.. Ada orang merajuk… ucu tak belikan apa2 untuk dia hanya belikan adik dia ajee.. siap jeling2… heheh. Ni la budaknya…

Terpaksa la ucu declare kek tu kek utk dia walaupun sebenornya tu utk adik dia…nak pujuk punya pasal…

Lama gak kitorang kat sana sebb dijamu makanan Sarawak.. (marvellous!!!) laksa, kek batik, kek lapis, kek coklat, ketamm, weehooo heaven!! Hehehe… lepas ni ucu nak try la buat laksa Sarawak.. (oh.. ucu nak try buat nasi dagang..ada org challenge ucu.. tungguuu!).. tgok citer jin notti.. walaupung tak concentrate.. tetiba tgok mawi rasa cam cute pulak muka dia… ahahahaha…

Tu je arr kot..

Peribahasa utk hari ni… “masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaum”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s