Don’t be sad

Well… hubby takdapat pindah kerja sebb GM dia tak mo lepaskan.. GM still need dia kerja ngan AEB tu.. untuk dia habiskan project kat Al sadd tu… sedey sebb tak dapat pindah kerja.. tp happy sebb tau yg dia perform well kat company AEB ni sampaikan comp tak nak lepaskan dia… tp GM yg berlagak itu marah sebb hubby g jumpa owner AEB.. haha.. dah dia tak nak jumpa.. hubby g la jumpa MD tu.. tp dia naik angin.. well.. hubby kata MD tu punya la baik… si-arab-dr-negara-perang GM yg lebih2 naik angin.. (tu biaseee… diorang memang lebih kuah dr sudu). Pada ucu.. mana2 pun boleh since gaji tak lah naik sangat and masa kerja yg memenatkan.. ucu so so aje la.. cuma dapat pindah comp besar sikit cam okay sikit arr resume tu.. memangdangkan hubby and ucu ada tanggungan sebesar “dunia”.. so hubby kata.. “nak buat degil… kang takde keje lak..” hehehhe.. so.. hubby akan terus kerja dgn AEB… tak jadi masuk KEO… hehhee

Awak… jangan sedih & risau.. rezeki Allah ada dimana2.. saya percaya ada rezeki lebih baik untuk awak satu hari nanti…

Firman Allah:
Allah meluaskan rezeki dan menyempitkannya bagi siapa yang Dia kehendaki. Mereka bergembira dengan kehidupan di dunia, padahal kehidupan dunia itu (dibanding dengan) kehidupan akhirat, hanyalah kesenangan (yang sedikit). Surah Ar-Rad ayat ke 26.

Advertisements

2 thoughts on “Don’t be sad

  1. yup!
    kita cuma boleh merancang tapi penentu terbaik dan yg maha mengetahui segala yg terbaik hanyalah DIA..
    siapalah kita utk menafikan atau kecewa pada jln hidup yg DIA telah tentukan..

    wehoo, nk gi spain ajak kita! 😉

  2. tul tu dayah, sedih tu sedih la jugak. tp dah tertulis mcm tu.. sebagai manusia kita percaya qada’ qadar.. ada benda lebih baik kemudiannya…

    takleh.. org pantang tak leh g… heheheh.. kalau aku g aku ajak ko laa….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s