Selamat tahun baru

Wooo… suddenly ucu terfikir tentang umur… esok akan masuk tahun 2010.. ucu lahir tahun 1981.. maknanya umur ucu akan jadi 29 thun.. wooo… besarnya nombor belakang tuh… wooo!! End of twenties… ahaks.. Terfikir, ucu dah takleh nak tgok2 barangan muka Johnson&johnson.. lepas ni kena bertukar kepada Olay.. for middle age… ahahaha..

Last night, hubby and I borak2 pasal umur.. then he said.. lagi sepuluh tahun umur kita 40… I looked at him “are you going to have GF?”.. dia balas “entah la saya pun tak tahu..kalau ada camana?” “err.. ada ada arr.. nak buat camana..” ahahahha… then he said, we need some supplement pills especially for bones.. and more.. amalan pun rasa tak cukup lagi… Errr.. tul tu amalan lum memuaskan.. masih mencari dan terus mencari…

Bersyukur dgn apa yg ada.. ucu ada career walaupun tak se-gah orang lain (tak setarapppp ngan ujick!!!) tp Alhamdulillah masih mampu tersenyum bangga dgn org2 yg eksen2 tuh… ehhehe.. (astaghfirullahalazim).. dapat la merasa benda2 yg dulu tak mampu nak beli.. ada duit sikit dapat bantu diri sendiri dan keluarga.. (please don’t wrongly construe my statement please!!!). Maknanya dalam masa 28 tahun saya sudah bertukau menjadi “manusia” (rasanya laa..) Yang belum jadi.. Cuma mak orang… hahaha… Bila tgok balik azam tahun lepas.. rasa malu.. cam ada yg tak capai (bukan macam.. memang ada yg tak tercapaiii pung..) Tu lum citer azam 3 4 tahun lepas… kalau kumpul mau jadi berpuluh listnya… tak yah tulis azam baru pun takpe..ahaks!

Nak tulis azam tahun 2010 pun rasa cam tak sure dapat ke idak.. (kalau tak tercapai malu lagiiii).. tapi takpe arrr…tulis gak la…..

1. Nak carik kerja lain (penting untuk career dan POKET!!)
2. Nak banyak bersenam untuk kesihatan jantung dan paru2 (ayat poyo!!)
3. Nak banyak membaca (ada 3 buku terbengkalaii..)
4. Nak banyakkan amalan sunat
5. Nak usaha dapatkan zuriat (sebelum org tanya baik ucu letak)

Eh cukup la.. tu je kot cita2 azam tahun baru… banyak2 pun takut jadi cam tahun lepas.. ada jek tak tercapai.. bukan sahaja tak tercapai… tak buat pun ada… cehhh.. buang karen…

Ingatnya nak g makan tempat best2 sikit sempena new year ni… tp tak tau la mana.. yg best tu mesti mahal.. MAHAL SANGAT!! Membazir.. (membazir tu amalan syaitan ye).. tekak ni rasa nak makan daging unta.. tp tak tau mana nak carik.. errr.. dah la… buat penat citer pasal makan.. bukannya ucu g pon nanti.. k .. byeeee

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s