Takleh tidur

Hoho sini dah pukul 2.30 pg.. mesia dah pukul 7.30 pg mungkin… ada yg dah g keje.. ada yg cuti2 mesia.. mata ucu ni tak ngantuk.. penangan air kopi.. hahaha.. sambil tgok game replay arsenal ni.. ucu tak tau nak buat apa.. yg dua ekor ni dr tadi dok main ujan kat luar.. hubby dah start krooh krooh… ucu? bukak tenet (bulan ni melambungla bil Qtel gua!!!).. td lepas makan maggi.. (hubby buatkan..tp tawar..foul!) Pastu dia ajak g makan mee kantonis.. ucu tetiba rasa nak makan satay… so kami pun berangkat ke holiday villa kul 11.30 malam.. (sini hotel ke kedai biasa…harga sama ajeeee).. agaknya kami ni customer yg last atau customer-yg-tak-tau-dah-malam.. kitorang dapat free desert and fresh fruit.. saveee… hahhaa… cam ni tiap2 malam leh g.. (dasar nak free memanjang!!)..

Sat lagi kul 7 ucu nak g pasar lak.. cadangnya nak buat laksa penang.. so nak carik ikan.. tp ni kalau dah tertidur sah tak sedar.. nak tunggu subuh lagi 2 jam ni.. cam lama la pulak.. tak tunggu kang.. ada kena qada’.. tp selalunya qada’ ni jap ah.. jap ah.. patutnya bila teringat kena terus buat.. ini tak.. tunggu asar kang baru nak qada’.. astaghfirullahalazim.. (ni patut kena buat jadi azam tahun baru..hehe)..

Hari ni plannya nak g beli hadiah2 org.. hadiah baby..untuk anak kak ju, anak wafi (aku selsema la dayah.. kang aku datang kang..anak ko jangkit sian lak..tunggu aku sihat yekk), anniversary sue&fariq.. and ada la lagi dua tiga barang nak beli.. syampoo.. rambut ucu ni rosak.. bukan setakat dua cabang.. dah mcm pokok pelam.. 5 6 cabang.. ni semua gara2 perm kan rambut dulu kat qatar ni.. habis rosak.. nak kena beli syampoo betul2 elok.. dah elok nanti tukar lah yg biasa2 balik.. nak buat treatment? tak yah le.. kalau buat treatment kat sini, harga dah lebih kurang sama ngan tiket pegi balik g bahrain.. baik ucu g bahrain.. hehehe.. nak carik cream muka jugak.. dr hari tu dok carik krim muka yg elok untuk hilangkan tanda minyak panas ni (berpuluh kali ucu ulang..hehe).. ntah ek.. semua yg ucu pakai belum capai kepuasan.. kecuali mary kay yg ucu beli dr aweng dulu.. tp dah habis.. so nak carik lain.. cleanser.. sekrg ni ucu pakai sabun MIOR tu.. blackhead whitehead memang takde.. superb!! tp malasnya kat sini.. orang2 asian ni tak dilayan sangat.. padahal yg jual tu pun dr filipin jek.. dia layan mak2 arab, org2 putih.. org cam ucu ni tak layan pun.. dia pandang kita ni cam takde duit sangat (memang la tak banyak cam mak arab tuh kan..tp sukati la).. ucu suka survey2 dulu sebelum beli.. tp diorang ni, nak survey pun kadng2 diorang tak layan.. badan ni nak kena bergaya cam artis hollywood kot baru diorang layan… ahh sukati dia la.. ucu pun tak harap sangat diorang layan.. kang tak beli kang.. ucu kesian pulak.. hehehe.. (tu yg diorang tak nak layan tu.. tanya lebih beli ndak.. hehehe)

Alamak.. tetiba rindu m’sia la… nak jumpa family kawan2.. kalau tiket g balik tu murah.. tiap2 bulan ucu balik.. since ucu ada facebook.. ramai kawan2 ucu dapat contact semula (enab.. ko kena ada facebook okay!!).. best pulak bila dapat share kenangan2 lama.. time sekolah time belajar.. dr tak tau jadi tau..dr tak kenal sangat jadi kenal.. well.. duduk jauh cam ni..kawan2 la pengubat rindu.. family? of course.. mereka tetap di hati.. tp kawan2 ni sama baya.. so leh cakap apa suka.. lawak2 bodoh + sengal pun leh citer.. senyum sokmo setiap hari..

K lah.. dah kul 3 la.. kena cuba2 tidur.. nanti esok pening2 payau.. mau tak jadi laksa ucu.. kang order delivery aje.. k arr.. selamat tahun baru lagi.. siapa yg bercuti.. isi masa cuti anda dgn masa berkualiti.. siapa yg kerja.. selamat bekerja.. bekerja lah dgn selamat… daaaa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s