Kaduk naik junjung..

Hari ni ucu terasa cantek… (uwekk!!).. sebb hari ni ucu pakai moisturizer baru.. I baru beli semalam uuu.. kawan2 kata SK-II bagus.. tp sayangnya brand tu tak dak di sini.. so ucu pun ambik la brand lain… disebabkan promoter tu make up ucu secara percuma (gosh..lip gloss dia susah giler nak hilang.. pakai minyak sapi ke hapa ni).. maka ucu pun terpengaruh dgn barang2an dia.. dan akhirnya ucu pon bolot la make up sekali.. bila ucu bgtau hubby total semua.. dgn bangganya dia kata “ha bagus la tu.. tunggu tahun depan baru beli lagi sekali ” heehe.. takpe.. benda ni memang tahan lama..
Ucu dah beli syampoo.. body shop.. dr bahan2 semulajadi.. (ye ke??) since dia bukan chemical yg terlampau.. that’s fine.. lagipun body shop tgh buat sale 75% (tu ntah berapa lama stok pun tak tau..belasah aje laa).. so tunggu kan resultnya.. samada rambut kami jadi baik atau tidak.. kalau tak baik jugak.. hubby terpaksa potong no.1.. ucu terpaksa potong pendek.. sayang tu penat ucu bela rambut nih tau… (confirm muka ucu dah tak macam beyonce lepas tu..ahaks!!)
Oh ye.. ucu dah kembali ke arena menggosok baju setelah hampir 3 tahun ucu serahkan tugas kepada uncle dobi.. result uncle dobi tidak memuaskan sejak akhir2 ni. Buat kan ucu naik angin setiap pagi sebb kena gosok balik.. (ucu sangat cerewet okay!!!) so ucu dah beli iron board (iron board pun ucu takde rupanya..cehh).. and semalam dah siap ¼ drpd laundry yg ada… TAPI… hari ni macam nak kena hantar balik ke dobi.. sebb ada banyak baju lagi tak lipat and susun dalam almari.. hehehe.. so next week misi ucu akan berjalan semula.. plannya nak gosok 10 pasang seminggu.. sorang sepasang sehari.. so 5 hari.. 10 pasang.. mcm leh capai.. maknanya.. hari ni ucu lipat baju dulu la ye.. (mesti!!! Td pagi cari tudung tak jumpa… kadang2 nak carik “sotong2” pun tak jumpa.. adeiilaaaa)

K k.. actually ucu bukan nak cakap pasal benda2 tu pon.. (tp excited nak citer I g shopping semalam..). ucu nak citer pasal kes kat mesia baru2 ni.. isu Penggunaan Allah dalam magazine “Herald-The Catholic Weekly”.. Ni pendapat ucu la.. kita tak boleh menghalang orang bukan islam mengakui bahawa tuhan itu Allah.. kita patut mengakui.. takde salah diorang sebut Allah.. TAPIII.. kalau dah sampai kes guna dalam buku.. yg terang2an ajaran dalam tu dah memang sesat… tu dah kes BIADAB.. confirm2 diorang akan kata ajaran diorang tu betul kan.. (semoga Allah beri mereka hidayah).. Apasal sekrg ni baru sibuk nak pakai nama tuhan Yg Esa kami.. tp pada masa yg sama.. tak nak pulak mengakui kebenaran tentang ajaranNya.. (semoga Allah beri mereka hidayah).

Masak la bila org bukan islam dah pegang court tuh.. semua tak boleh jadi boleh.. itu hari kes murtad.. sekrg kes ni pulak.. kalau pemimpin2 tak bukak mata sebesor burung hantu (tak kira la parti mana pun..jgn time gini semua nak salahkan kerajaan.. korang pun mainkan peranan jugak) nampak gaya habis la Malaysia.. rakyat akan merempat di bumi sendiri la jawabnya.. Benda2 ni leh buat perpecahan perpaduan rakyat.. tengok la Thailand, Indonesia dulu… apa jadi bila tiada persefahaman tentang agama satu sama lain.. perang sana sini.. nauzubillah.. mintak dijauhkan.. bg peluang anak2 kecik nak merasa kesenangan yg kita ada.. nikmati sumber bumi yg dikurnia…

p/s: Bagai kaduk naik junjung… aku bg betis kau nak peha…
Tak sedar dek untung… aku bg sikit kau nak semua…

Advertisements

5 thoughts on “Kaduk naik junjung..

  1. Alahai….. smlm ku pun kopak gak… kerna anak ku dpt 6A…ku pun tergoda ngn promoter bodyshop tu…, hui beli gak body scrub rasberry & Body butter cranberry after disct 25%= RM89.85,body scrub jel strawberry rm24.90.. nampak gayanya…. berjam2 lah anak ku kat bathroom… nak kena taruk alarm…..

  2. Selamat datang ke Medan Ikan Bakar Serkam bila balik malaysia k. Baru jer start niaga ikan bakar, lepas dinaik taraf.Part time jer.full time kat opis.tlg hubby.Boleh belanja u…ingatkan i tau nanti….

  3. uda: si nabilah memang suka dok dalam bilik air.. berangan lebeyyy hahahha

    little taurus: sure sure.. selalu gak kita ke serkam tu makan ikan bakar.. nanti datang kita bgtau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s