biasa aje

Baru lepas masak sayur petola tumis air.. ikan mackerel goreng (ikan kembung laaaa).. udang masak lemak.. sambal belacan.. sedap kan? Sedap kan? Semalam ucu rebus bendi.. ingat kan nak buat ulam cecah sambal belacan.. tp terlupa.. terebus la bendi tu selama 40 minit.. langsung hancus lebuss.. hahahaha.. hari ni hubby ada overtime sebb tu ucu masak.. kesian pulak kat dia.. (huh tp tadi dia makan McD tak cakap pun…) lagipun tak best la asyik makan luar aje.. tak tertelan tekak ni rasanya.. beriyani beriyani..nasi kuning.. beriyani.. nasi kuning.. ha itu jek laa yg ada.. nasi mesti mau.. nama pun Melayu kan.. roti2 ucu tak jalann

Kerja ucu dah kurang sikit dah sekrg ni.. so ucu penuhi masa dgn meng”update” CV.. hehhee..agaknya naik tahun baru semua client dok kira bonus and increment.. tu yg tak hantor tender tuh.. ucu? Huk huk huk.. entahlerrr… kalau ada rezeki.. Alhamdulillah.. tp sampai la ni tak dgr citer lagi pasal bonus ke increment ke..

Semalam ucu mimpi che mast sefamily… mimpi bawak aiman jalan2 pusing KL.. aiman senyum sokmo dapat jalan ngan auntie fanor.. (ko buli dia ye mast?.. jaga ko!! J) .. sampai termimpi2 ucu kat kawan ucu sorang nih.. ko sihat ke tak mast?.. hari tu asyik la mimpi mak cik ucu anak beranak, mimpi anak dia yg nak meninggal tu la.. mak kata kalau kita mimpi orang yg dah meninggal ni, rohnya mintak doa.. (mak kata la.. org len tak kata)..

This morning ucu received new traffic fines and violation memo dr admin (ucu lama dah tahu…) korang tau berapa? Minimum denda ada lah QAR 10,000 = RM 9,320.. up to QAR 50,000 atau 3 bulan penjara.. apekah??? Ingat org2 kat sini jual dadah ke apa? Ye arrr traffic light dia bukannya ada timer and bukan LED… kadang2 tu tiba2 jek dah merah ntah bila masa dia kuning.. pap.. kuar flash camera.. cane tu? Ucu pernah sekali pagi2 bute.. tak perasan kuning tu sebb silau matahari.. alih2 merah.. terus tekan brek.. berasap tayar kete Mr. bean hubby tu.. (nasib dia tak tau..kalau tau habis gue!) Dr kena bayar saman beribu.. rela I tekan emergency break.. nasib tak drift kat simpang tu.. hehehee

Dulu ucu kena gak saman dua kali.. mula2 tak tau kenapa.. rupanya kitorang lebih speed limit kat traffic light more than 80 km/h.. kena saman.. 1k x 2 = 2k.. kat sini.. kalau tak settle saman.. nak kuar Negara pun tak bole.. nak renew roadtax insurans pun tak boleh.. semua kena kasi settle… maka nak tak nak..terpaksa la kami bayar… (sayang woooo.. leh buat beli PS3 tauu).. tp kali ni samannya dah tinggi gilak…. Sayang duit wooo… nak kena bayar saman.. takkan la kita sengaja nak buat kesalahan kan.. kadang2 tak perasan.. dah la tu, samannya non negotiable pulak tu.. ish ish ish… kena penjara ngan bayar saman mana satu jadi pilihan? Ucu? Errr.. mulut jangan celupar ehhh!!!

Advertisements

4 thoughts on “biasa aje

  1. sedapnye lauk ko bedah.. aku rindu nak masak sendiri.. masak simple2.. huhuhuhu.. ni dok makan lauk luar.. sigh.. tak sedap pun..

    ko rindu aku ek?? hehehe.. aku sihat.. alhamdulillah.. anak2 pun sihat.. aiman kalau berjalan ngan kau, bukan ko jalan beb, tapi berlari2 la kejar dia.. hahahhaa..

    bila la ko nak balik.. serius aku rindu ko..

  2. tu arrr… memang rindu ko ni… ko top list yg selalu muncul dalam mimpi aku… huhu rindu lah tu namanya.. tu arr aku mimpi aiman senyum2 kat aku pastu terus lari lintang pukang aku kejar… hehehhe

    aku balik raya..lama laeiiii huk huk huk

  3. ko dah nak g study ke? takpe arr ada rezeki aku g lawat ko.. yg penting ko bg aku free tmpat tinggal…. hehehehhee (dasar nak free)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s