My boring weekend

hey all..

sambil tgok game liverpool yg-dah-nak-jatuh-tangga ni (aman jgn sedeyyy!!!)… hubby main psp… abon marble sibuk tgok bird kat luar (actually abon tgh “melepasss”).. ucu baru siap buat kuih onde2.. ingat nak buat kuih keria tp tukau menu lah.. sebb keria cam leceh.. hehehe.. td ucu kerja.. hmm.. tunggu approval dr boss sebb nak hantar tender esok.. just being responsible.. ucu datang la tunjuk muka… kalau ikutkan leh je bior sebb ucu bg dr sebulan lepas.. baru hari ni nak review.. ahh whining tak ngubah apa2 la.. sukati kan.. dia BOSS…

thursday was my tensi day.. hahaha.. boss review time nak balik.. well.. kan weekend.. ucu nak balik awal.. tp.. apa nak buat dia kan BOSS.. (please give some understanding..pleaseee!!! hehehe).. balik dr opis tgok hubby dah sidai baju (baju semalam yg kata nak sidai).. syukur.. tp bila check balik dia sidai baju lum basuhhhh… waaaaaaaaaaaa.. naik balik angin ku.. nasib baik tak terbang pinggan mangkuk.. (oii.. ingat ucu ni apa ha nak baling pinggan? hahaa..) disebabkan tensi ucu pun basuh baju, sidai baju, gosok baju, susun baju.. haa semua siap… pastu ucu tidorrrrrr… krooh krooohh!!!

so yesterday, ucu masak pisang masak lemak.. ntah pisang apa.. asalnya beli pisang muda ingatkan nak buat gorneg pisang.. ucu suka pisang goreng tu jenis muda2 sikit.. bukan yg kuning2.. tp tunggu punya tunggu dah dekat seminggu pisang tu tak masak langsung.. hahha lantas ucu masak lemak.. hubby memang la tak makan.. so ucu yg bantai semua.. dah malam ucu kekembungan.. hahaha.. padan muka.. makan tak ingat..

oh ya.. pasal gempa bumi di HAITI, sedih tgok mayat2 bergelimpangan.. hari ni mereka buat sekatan jalan dgn timbunan mayat sebb lambat bantuan.. diorang juga bergaduh2 nak dapat makanan.. kesian diorang.. sedih ucu tgok.. baby2 budak2.. dan ada tue menjerit2.. tersekat bawah timbunan batu… syukur pada Allah sebb bumi Malaysia tidak duduk di garisan berlakunya gempa bumi walaupun kekadang rasa kalau indonesia ada gempa bumi.. well.. masa mula2 dgr, ucu tanya opismate.. kat mana Haiti ni.. dia kata South Africa.. ucu yg bangang geografi ni pun percayala… sekali cakap ngan hubby.. dia gelak maut kat ucu.. rupanya kat bawah2 amerika… ucu ni kalau jadi cikgu geografi mau ke “laut” anak2 murid ucu.. ahhaha…

k la all, really ucu takde citer best.. ni jek yg ada.. k.. miss ya see ya…

Advertisements

4 thoughts on “My boring weekend

  1. Kelakor betul ek bab…sidai baju tak basuh…hehe…orang lelaki…hubby i plak….kalo makan tak berhidang…langsung x makan..tak kirala i ada ataupun xada…apa boleh buat….dah dimanjakan oleh ibunya….layan jek…xada anak boleh ar…kalo dah ada nanti….ntah apa2 ku baling kang….hehehe

  2. Nak tanya ar…macamana nak ajar kucing melepas kat luar….i duduk rumah taman…so,kucing2 taman yang otai…memang garang giler….xboleh letak luar langsung…mesti gadoh….Ada pintu pagar…tapi kucing ble masok daaa…so kucing i nie bertapa kat salah satu bilik kat umah…siang malam tingkap dibuka…tingkap bukak pun dia tak nak keluar jugak..setakat bersidai2 je(dia dah ble melompat keluar masuk lalu tingkap…saje je tak nak)bagi dia tengok permandangan…i balik keje baru ar dia berkeliaran kat sekitar ruang rumah…selama nie i jaga makan,minum ngan tang tu…tgok dia dah besor ckit…plan nak letak luar dah…sebenornya mula2 dia i bela anak kucing kecikkk giler yang tetiba merayau kat depan umah…i nie tak minat sangat bela….jaga sebab kesian….tapi dah makan berbulan2 menjaga….semakin lama semakin sayang…hehehe..tolong ek…

  3. onde2 lg mudah dr keria? salut aku beb! keria lg senang bg aku.. hohoho.. begong sidai kain x basuh???? hahaha.. mesti ko berleter tak ingat donia kan? aaaaaaaa aku leh bayang

  4. little taurus:.. tul tul takde anak leh terima kalau ada anak.. buat sendiri la sume… tips jaga kucing tu.. err kucing i pun dok dalam rumah aje.. sediakan pasir tandas dia tu.. try la letak sekali pasir tandas dia tu.. and after dia dah start poo poo or pee pee kat situ, letak luar.. selalunya kucing ni dia ikut bau bekas dia tu…

    mast: hahaha kau tak yah bayang la.. aku bebel giler punya bebel.. hahaha… mau tidak.. baju basuh ngan tak basuh takleh beza.. alasan.. baju tu dalam mesin.. and takde air… aaaaaaaaaaaaaaaaa……. boleh senget aku cam ni tau… haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s