Zalim

Since dr ayu post gambar baby kat email.. hati ucu sedih aje.. terfikir.. ucu yg nak sangat anak ni.. Allah belum nak bg.. tp orang yg tak nak tu la yg senang nak dapat… dah dapat buang pulak… (BODOH!!!).. Kenapa la dibuang bayi tu?.. kenapa sanggup bakar?.. kenapa jahat sangat hati tu?.. kenapa kejam sangat?.. Apa baby tu tau?.. tak boleh fikir ke?.. jangan la bongok sangat?.. kalau tak nak bg la orang.. orang lain mungkin tak sezalim ko.. orang lain mungkin boleh fikir lebih baik dr ko?.. tolong la.. kalau tak nak meh bg ucu.. ucu sanggup bela.. letak kat masjid pun masjid banyak semut.. sampai berdarah2 kena gigit.. dah la buang dalam tong.. separuh badan terbakar pulak tu.. kaki bercerai dr badan.. tp ucu tau Allah sayangkan mereka.. Allah mungkin dah amik nyawa mereka awal dr kena gigit serangga and api tu.. tp Allah tinggalkan bukti tentang kekejaman manusia.. tentang kebodohan manusia.. tentang kelalaian manusia.. masih terbayang kat mata ucu ada satu gamabr ucu tgok dalam paper.. baby tu di buang dalam tandas bas ekspress.. bila bukak dr bawah.. kaki baby tu terjuntai… sanggup dia.. kau pregnant 9 bulan (or whatever months I don’t care) boleh pulak.. kau tahan pulak.. kenapa la sengal sangat… sedih.. sedih.. sanggup buat gitu.. tak kesian ke kat diorang.. zalim sangat.. zalim..

Advertisements

2 thoughts on “Zalim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s