My bz week

Lama ucu tak update blog ni… ucu really2 bz… bz tahap dewa kesatria baja hitam… kerja sangat banyak dr pagi sampai petang… balik lambat.. kul 7 malam.. tak masak pun.. makan luar aje.. penattttt…. melayan client sana sini.. ucu ingat ucu sengal, rupanya ada lagi sengal.. ucu ingat english ucu teruk, rupanya ada lagi teruk.. hahaha.. banyak sangat tgok citer mat saleh, tu yg kita ingat diorang ni terror benor… “slow.. please talk slow.. i have communication problem..” ucu cakap citer A, dia cakap citer B.. macam ayam itik.. satu jam nak bg dia paham apa ucu cakap.. samada dia tak paham ucu cakap atau ucu yg tak paham dia cakap.. salah satu lah tu… hehehehe….

well.. little bit terlambat nak bgtau..

2hb hari tu, besday my late father… sebelum ayah “pergi”.. ucu tak pernah miss wish his birthday.. tp that day.. ucu try tepon tp tak dapat get thru… sampai malam try still tak dapat.. tak terfikir pulak nak tepon hp abang or akak… and it was the last day ayah bersama kami… still rasa terkilan.. but i hope and wish i will let it go.. tp rasa itu masih ada…

3hb march pulak. the day.. ayah “pergi” meninggalkan kami.. just after his birthday.. this day.. when ngah bgtau ayah dah tak sedar… ucu kat KL with my in laws.. on the way to send iqa ke kursus.. try to call air asia.. to catch the earliest flight tp yg angkat operator.. memang hampeh.. try to call MAS but tak dapat jugak.. nak balik naik bus.. mesti amik 5 jam punya.. and lastly.. MIL and BIL ucu yg hantor.. terima kasih banyak2.. when alang call.. ucu paksa alang suruh tunggu ucu.. and yes.. bila ucu sampai.. ucu hanya dapat 5 minit untuk lihat jenazah.. but okay.. ucu tak la sedih sangat.. sbb ucu rasa ucu dah bersedia dgn keadaan ni… ada yg tanya ko tak sedih ke.. sedih tp ucu redha.. dan setiap yg hidup pasti mati.. itu ketentuan.. ucu terima.. that moment.. ucu fikir pasal mak.. how her life will be.. dgn siapa dia nak duduk.. sapa nak jaga dia.. and let her make her own decision… and ucu grateful she did stick with her decision..

and today… 80% of my work dah siap.. now.. hubby tgh tido.. td kata lepas american idol nak kuar… cait.. tidoooo… kejut tak mo bangun.. marble join tido.. abon tgh main air mesin basuh.. ucu.. tgok tv.. main tenet.. dgr lagu.. ntah mana satu nak focus ni.. hahaha….
esok ucu nak masak nasi lemak.. sambal sotong.. udang goreng tepung.. tak cam tak kena jek kan.. tp hubby order tu.. so masak aje la..

k la.. next time ucu tulis lagi..

Advertisements

3 thoughts on “My bz week

  1. ari aku jd pengunjung setia kt sini fanor…hohoho…bangga x?
    atuk aku pun baru meninggal..last two weeks…sedih sbb aku duduk ngan dia dr kecik…
    tp apapun kita kena redha kan?
    uiks…rajin nyer ko masak fanor…
    huhuhu…untung begong…
    untung ker?huaa…hua…huaaaa……

  2. alahai inah.. tq ler… ke kau sjaa nak promote diri… hahahaha

    takziah utk ko yek… redha.. setiap hidup pasti mati..

    aku rajin.. rajin giler.. kalau ada award isteri mithali.. aku ler.. hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s