Hectic week…

sorry for long hiatus… ucu manyak bz… sangat2 bz… penat letih…

just few benda nak cite kat sini..

last week.. my BF (best friend okay!!!) kat doha ni.. dia misscarriage.. anak ke 4.. ucu baru jumpa dia last thursday.. and dapat tahu.. dia keguguran hari jumaat.. so ucu terus ke hospital al khor melawat dia.. dia pun dah nak balik.. cerita dia pasal keguguran ni.. macam drama swasta.. dia jatuh bilik air.. sambil dukung anak kecik.. anak kecik hempap perut.. and immediately gugur.. sambut baby tu sendiri.. and baby masih dalam selaput.. and wrap baby and g spital.. tak dapat kenal pasti baby girl ke boy sebb dia baru nak scan hari isnin tu… but anak sulung dia sebut.. “mama..baby girl mama.. baby girl”.. she was going to name ucu kat spital utk teman dia bersalin.. ucu kata.. kalau aku pengsan sebelum baby ko lahir kau jgn layan tau… hahahha.. well.. sue.. takde rezeki.. bagi syahmil besor sikit yek…

so dr ahad sampai la khamis ucu banyak keje.. penat sangat… non stop.. banyak kerja delay.. sebb tak leh nak handle.. kena bambu satu hal lagi.. tu biasa laa… tp kerja taichi menaichi ni yg tak puas hati ni… and ucu perlu break.. serious… penat sangat… and now.. ucu fikir ucu nak jadi cikgu.. nak carik kerja yg lebih kepada welfare… kalau tidak kerana keperluan duit disebabkan hutang2 yg ada.. esok ucu tender resignation letter… balik malaysia?? tak mahu la.. merajuk… and maybe.. not yet.. ucu ada tggjawab lebih besar di sini.. saya kan isteri mithali bak kata cik manox… hehehe (uweekkkk!!!)..and also.. sapa nak jaga abon marble.. hehehe…

now tgh tgok arsenal… tgok arsene wenger ni cam arwah ayah pun ada.. hehehe…. dah 2 3 malam mimpi mak.. be strong ya.. persetankan suara2 sumbang yg sedia sumbang tu.. be happy dgn apa yg mak ada.. bak kata mak kat ucu.. “mak buat bodoh ajeeeeee….” bagus bagus… teruskan mak.. kalau boleh mulut kasi laser sikit.. hahahha… saya sungguh tidak baik.. cumanya la kan.. cubit peha kanan peha kiri terasa.. tp kalau bab mak bapak ni.. jgn kata peha.. satu badan ucu terasa.. hati ni lagi la kan.. ahhh… dah la malass!!!!

k la.. cukup la. letih ni… tgok baju 3 bakul letih.. tgok rumah berabuk letih.. tgok hubby makan nasi goreng pun letih… jom tgok new moon.. ucu baru beli original… wee hoo.. hehehe…

oh ya.. belated besday utk my brother alang… yg ke 44.. semoga panjang umur dan murah rezeki.. ni lagi sorang.. bg mesg tak balas… ni yg buat malas nak balik mesia ni… hehehehee

Advertisements

One thought on “Hectic week…

  1. sedih klu dgr cite gugur nih.. tp drpd pengalaman aku sndr.. kdg2 naik heran gak.. masa peknen tu laa nk jatuh kt bilik air.. masa biasa2 xde plak.. dh takdir.. wlupn perit, btl laa ada laa sebab & hikmahnye tu kot…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s