My jiran

Dah nak masuk mid ramadhan… yg ucu bilang… time nak balik mesia…

last week ucu ada buka puasa dgn jiran ucu dr sri lanka.. diorang baik… kalau kitorang cuti… dia tolong jiruskan pokok..hehehe

ucu ada post gambor kat facebook… some people might say… bilik penuh.. ada katil sumer.. well… itu tidak menjadi satu masalah kepada ucu… hati yg baik ucu jadikan ukuran… tujuan ucu cerita ni bukan untuk ceritakan nasib mereka.. atau tujuan nak memalukan mereka.. tp ucu nak ceritakan betapa happynya mereka.. walaupun tinggal dalam rumah satu bilik.. yg rumahnya besar mungkin sebesar bilik tido korang aje..

disebalik rumah kecik itu tinggal satu keluarga yg sangat happy… penuh gelak ketawa.. penuh dgn kesyukuran.. muka mereka sangat tenang.. tak pernah sekali pun dgr rungutan mereka..

k lah… tak jadi nak cite.. sebak pulak.. yg penting… apabila kita bersyukur dgn apa yg kita ada… hidup kita tentu happy.. percaya pada qada’ dan qadar… salah satu rukun iman… ingat tu!!

[/caption]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s