Qatar Aqua Park dan majlis kahwin…

Weekend lepas sibuk ngan aktiviti…

Jumaat… morning breakfast kat intercontinental ngan kawan ucu.. Faza and d’family. Teringin sangat nak makan buffet… actually prefer lunch… tp breakfast pun jadi la… ingat nak jadi membership so bleh lah guna swimming pool and private beach dia… macam2 ada.. So it was nice…

Petang pulak.. Ucu ngan faza lagi decided nak try Qatar Aqua Park.. Baru bukak.. Nak gak la tgok… sebelum pergi tu.. Bergegas ke villagio beli baju mandi.. (bukan bikini yekk) beli muslmah punya.. Awwww!! Baiknya… ehehehe… umur dah 30 mak kiah… agak2 ler nak pakai bikini ponnn… hehehe… sampai sana.. Masuk per entry 100 riyal… takpe la nak masuk punya pasal… takde la besar mana.. Tp okay2 la… cukup la tu.. Untuk budak2 dan kakak2 cam ucu ni nak mandi.. Hahaha.. Ingat kan kena pakai baju mandi semata.. Tp tgok orang lain.. Mandi pakai sari pun ada… agak2 ler weiii.. Kok ye pun pakai la suar panjang kan.. Ini sari pun dia tibai bawak mandi kat kolam tu.. Mengarottt… ucu yg 3 kali kenyang minum air kolam tu tawakkal aje la.. Kot2 tertelan batu sari dia tu.. Hahahahaha… sebenornya malam tu cadang nak g dgr ceramah agama.. Tp dah terlepas ke aqua park tu… maka ceramah agama dalam tidur la… takpe yg penting niat.. Dapat pahala dah tu… hehehe.. okayler dr takde langsung pahala…

Sabtu tu… pagi2 g hantar subaru g service… singgah sebentar di mini pulak… sebb nak bgtau yg wind deflector tu tak di pasang masa diorang tukar frame dulu.. Tp it was 5 months ago… lama dah… kitorang memang tak pernah bukak sebb summer kan.. Giler kentang kalau nak bukak atap tu time panas.. Time dah cool ni la kitorang bukak… baru la perasan takde benda alah tu sebb angin tu mencucuk telinga sampai berdengung… bila ucu bgtau si abg supervisor ni… dia nak suh letak kereta kat workshop tu.. Dah tu kitoang nak pakai apa?… Pastu dia nak cakap macam2 la alasan nak menyalahkan kitorang… ucu ni yg memang penyabar.. (chewahhh!!)… terus la naik angin… sebb ni bukan kali pertama… dulu pakai tools pastu tak pulang… bila kita mintak balik… dia nak suruh bayar… Bapak dia!!… Sabar lagi… 2nd time… pulangkan kereta kat kitorang lepas service… Alignment ke laut parsi sana tu ha… bila kitorang bgtau… dia kata kalau nak betulkan alignment… 500 riyal… Atok dia!!… Kali ni atap tu pulak.. Ucu dgn baik hatinya cakap… “Mr XXX… frankly speaking… somebody not doing their work… whether the technician.. the supervisor.. Or the manager.. This is *******” haa. Kan kena dah.. Terpadam segala pahala ciput ucu semalam nak dgr ceramah hehehe…

Malam pulak ucu hadiri wedding reception kawan se opis ucu… 1st time g ni taww… g ngan kawan2 ucu semua pakai sari gitu… anyway.. Semua nya indah2 belaka… asing laki pompuan… dewan bak istana… ala2 siti nurhaliza kawen la gitu… semua berpakaian ala hollywood… tp ucu tetap maintain dgn baju kebaya biru firus ucu.. Ehehehe… sopan gituu… tp mereka sangat sexy tawww… dgn joget belly dancing nya… waduhh.. Nenek pun joget2 taww… dalam joget2 tu… nanti ada yg datang bg blessing kononnya… kalau kita baling bunga hancur… diorang baling duit… alamak.. Itu jek yg buat ucu tak berapa setuju.. Kaya sangat arab ni sampai duit di baling2 gitu… tu belum yg berjoget2 sakan… huhuhuhu… patutla bila diorang ni datg negara yg bebas… diorang banyak party2 ni… ish… entahler… lain… jauh simpang dr ajaranNya… tp dah itu budaya mereka… ucu sebagai tetamu ni.. Ikut aje laa… yg penting I maintain vogue… hahaahah….

Well nak amik gambar takleh sebb security memang kuat giler… siap ada scan check lagi.. Giler ahhh…
Secara ringkasnya…

baju pengantin diorang cam gini…

baju mereka yg hadir mcm gini…

Wedding hall cam gini…

baling2 duit..tak dapat cari picture… bayangkan la sendiri yek…

k.. see ya next time…

Advertisements

2 thoughts on “Qatar Aqua Park dan majlis kahwin…

  1. giler ah! aku pun nak pakai camtu.. kui kui kui

    weh, minah india mana pakai sari time mandi kolam? penat aku gelak seh

  2. pakai jgn tak pakai… HAHAHA

    entah le kak, minah mana ntah… makcik2 pun ada gak.. agaknya.. g mula2 niat takmo mandi.. pastu tetiba tgok boleh mandi pakai baju biasa jek.. diorang pun dgn sari2 mandi.. sabor je la.. nasib kaler gelap.. kalau terang.. mau pening semua lelaki.. heehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s