Perkara memalukan…

Berapa banyak perkara yang memalukan kita? sepanjang ucu hidup ni ada la jugak hal2 yang memalukan ucu.. hehehe

1. masa kecik2.. penah dok mandi sekali ngan kawan ucu nama shukri kat rumah dia.. balik rumah mak pun tibai la.. ala kecik2 umur 3 or 4 tahun kot.. tp time tu tak malu pon.. tapi dah besar2 ni ingat.. malu la pulak.. hehe

2. pernah satu raya tu.. baju raya ucu sama ngan langsir rumah cousin ucu.. masa ni pun kecik2 lagi tp masih ingat la.. kaler kuning..memang sweet la kalau buat baju kurung.. tp sama pulak ngan langsir.. huhu ingatkan dalam Gila-gila aje tunjuk lawak ni.. sekalil kena batang hidung.. sebb kecik lagi.. buat tak paham aje la…

3. masa darjah 4.. pernah la nak lintas satu longkang ni.. dgn ayunya pakai baju merah.. baru beli kat pasar malam tauu.. kat longkang tu ada la mcm platform kecik.. so ucu pun tak mo lintas.. pijak la benda tu konon2 tak nak langkah la… tp sekali patah.. rupanya softboard.. huhuh.. orang keliling gelak aje…

4. ucu g sekolah naik basikal.. bawak payung.. time hujan bawak sebelah tangan.. tp satu hari tu.. ada la driver tidak berhati perot ni.. dia langgar aje lecak yg ada tu.. splashhh.. huhu basah satu badan tau.. dgn muka toya ucu tetap mengayuh basikal ungu ku itu… huhuhuu

5. pernah pakai baju tidur yg ucu sangkakan baju untuk jalan2 round satu shah alam ngan cousin ucu.. ucu tak tau la pulak itu baju tidur.. sampai kan la makcik ucu tegur tu baju tidur sebenarnya… hahahhaaha

6. tudung ucu kena “cit” ngan burung… huhuh… semua orang gelak2.. tgok cermin.. ada setompok yg sangat besarrrrrr.. burung ni pon.. agak2 la kan..

7. masa mula2 kat sini.. 1st time la campur org yg cakap omputih.. pastu g makan.. dia mintak “check”.. ucu ni naive okay.. dgn muka terkejut.. “check??? untuk apa?”… hahahah… rupanya bil.. mana lah tau.. ku sekolah kampong aje..

8. lagi sekali g makan.. kawan mintak check and pen.. ucu pun dgn derasnya bagi pen rupanya dia bukan nak pen tu.. tp dia call yg cucuk card tu.. pen.. ntah ucu pun tak tau ejanya mcamana.. semua org senyum2.. huhu naive sungguh saya…

9. last one.. ucu terhantor sekali “adik2” g laundry huhuhuh.. maluuuuuuuu.. setahun la tak g laundry tu.. kalau idak ucu mesti dok komplen sebb gosok tak betul.. jumpa tahun depan la ye uncle… huhuhuhuhu…

Advertisements

4 thoughts on “Perkara memalukan…

  1. ha ha.. tul tul cheque.. ye arr aku org cakap cheque tu aku dok ingat cheque biasa tu la… huhuh.. teruk tul aku….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s