Passport oh.. passport

Actually, ucu nak ke india weekend ni… in law ucu g dr malaysia, ucu ngan hubby dr sini.. Kami jumpa di new delhi.. Tp masa nak apply visa, passport ucu tak cukup 6 bulan.. Ucu memang tak perasan.. Kalau la tau.. Lepas balik abu dhabi ucu dah g hantor wat passport.. Ucu sepatutnya bertolak esok pagi2.. Tp sebb visa takde.. Ucu terpaksa tunda 15hb.. Tp sampai la ni pun passport tak dapat lagi… passport rakyat malaysia kat qatar ni kena hantar ke jeddah untuk renew ke buat ke… hari tu jeddah hilangkan satu gambar ucu, dah kena hantor balik semula… hilang hari rabu, hari isnin baru nak tepon.. Tak ke sakit hati.. Bila kami telepon jeddah, jeddah kata hari rabu dah siap.. Tp bila tepon orang courier yg nak pegi amik tu dia kata tak siap.. Bila telepon qatar, qatar kata tak siap.. Ish pening.. Sapa betul pun tak tau la kan.. Dah sudahnya kami yg kena.. Janji 14 hari.. Tp masuk hari ni 15 hari.. Walaupun sehari tp gua pedulik apa.. Ucu dah pesan dah dgn org qatar ni.. Supaya tulis urgent, and pak yusof, officer kat sini dah siap teponkan suh dulukan passport ucu.. Tp masing2 buat sengal kot.. mentang2 takde embassador.. Qatar pun takde.. Jeddah pun takde.. Ish kami dah tak tau nak buat apa.. Memang rasa nak mengamok aje.. Bengang pun ye.. Tp nak marah2 pun bukan passport tu boleh sampai kat ucu.. Tp td ucu tepon dia kata semalam ada 4 passport tp bukan ucu punya.. Dah tu sapa punya?? Arrrghhhh….

Advertisements

One thought on “Passport oh.. passport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s