Sepanjang tahun 2010….

Banyak benda yg telah terjadi pada tahun 2010… ucu consider tahun 2010 adalah tahun manis buat ucu… antaranya ucu dapat kerja baru.. Ini lah benda yg paling manis buat ucu… selama2 tahun mencari dan mencari.. Sampai hampir putus asa.. Akhirnya ucu dapat kerja yg ucu rasakan sesuai untuk ucu.. Walaupun tidak lah berapa thrill sangat cam engineering tp kerja as a buyer ni cukup buat ucu happy.. Takyah dok fikir sangat.. Malas la katakan.. Sampai kan bos tanya kira ukur lilit bulatan pun terpinga2.. Hehehhee.. Kawan2 pun cakap ucu happy.. Muka nampak happy.. Ye memang saya happy sebb kerja tidak stress.. Setakat ini saya dapat tackle dengan baik.. Alhamdulillah..

Lain hal.. Ucu jalan2 g london ngan paris.. Pun best jugak.. Sebb london adalah tempat yg ucu nak sangat pegi masa kecik2 selain USA.. Nak g tgok patung berdiri pegang obor tu.. Heheheh..

Tahun 2010 jugak ucu telah kehilangan seorang sahabat.. Hilang ke? Hilang la jugak.. Sebb sampai la ni tak contact2.. Tak berani tak contact.. Sebb takut ucu ni dijadikan bahan issue di fb dia.. (bukan prasangka jahat.. Tp ucu kenal dia)… Hmm ucu tak sekuat itu.. Belum mampu nak hadapi keadaan itu.. Maka langkah terbaik ucu diamkan sahaja.. Tp ucu ada jugak kirim2 salam thru kawan2 dia.. But.. Takpe lah.. Biar masa menentukan…

Pertengahan tahun, ucu kehilangan kakak ipar yg sangat rapat… kehilangan dia sangat ucu rasai.. kesedihan yg memang tak dpat dibendung.. namun Allah lebih menyayangi dia.. semoga rohnya ditempatkan orang yg beriman.. terus terang ucu katakan, anak2 sedara adalah tempat ucu curahkan kasih sayang.. anak2 dia akan ucu jaga sebaik mungkin.. sanggup berkorban apa saja.. (jgn korang suh ucu bakar diri udah le ye.. hehehe)… but lately selalu sangat mimpi kan arwah.. Al fatihah…

Selain itu, tahun 2010 telah menjadikan ucu manusia bersifat “jangan menilai manusia dr luaran”.. Menjadikan ucu manusia berfikir “tak semua rezeki yg kita dapat itu hak kita”.. Menjadikan ucu manusia berfikir “tak semua fikir macam kita, dan kita tak fikir macam dia”.. Hmm.. Apa jadi tu, biarlah tersemat rapi dalam ingatan ucu..

Tahun 2010 jugak, ucu dapat beli rumah yg ucu dan suami idamkan.. Kami beli di Setia Tropika.. Modern.. Satu lagi rumah yg ucu nak beli sampai la ni pun tak settle.. Tuan rumah pun dah “lari” hehhehe.. Bank tak nak bg loan sebanyak itu.. Mana ucu nak cekau duit utk downpayment.. Mau pitamm.. Well.. I will try once again tgok cane..

Penutup tahun 2010.. Ucu ke india.. sesuatu yg tidak langsung dirancang.. Tp pengalaman yg sangat berharga.. Mensyukuri nikmat Allah kepada kita rakyat Malaysia..

Ucu harap tahun 2011 akan bawa lebih banyak kebaikan.. secara harta benda nya..ucu harap ucu dapat beli rumah duplex pulak.. ditgh2 bandaraya kuala lumpur.. melihat KLCC.. and hope dapat beli tanah pulak.. boleh buat rumah ada swimming pool.. hehehhee.. ucu pakai bikini pun takde hal… hahahaha
Tahun ni mana mau sambut anniversary? Switzerland????

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s