Cerita mimpi..

Hari ni ucu mimpi benda yang sama lagi…

ucu selalu mimpi.. pergi ke satu rumah.. walaupun scene dan kejadian nya adalah berbeza2.. tp rumah yang ucu pergi tu tetap rumah yang sama.. rumah kayu.. yg modern.. nice decor inside.. kenduri ke apa ke.. itulah rumahnya.. ucu jugak selalu mimpi ke swimming pool yg sama.. memang takde lain.. tu la swimming pool nya.. and ucu jugak mimpi ke pantai yang sama.. itulah pantainya.. landai.. pasir putih.. tp tak pernah mandi.. hanya bermain di gigi2 air.. dan hanya lihat dr jauh.. putih pasir tu memang menakjubkan.. cantek nya.. Masyaallah.. dan semalam ucu mimpi ke air terjun.. air terjun yg sama.. walau siapa pun yg menjelma dalam mimpi tu.. tp itulah air terjunnya.. tidak setinggi mana air terjun tu.. tidak secantik mana.. tp best..
musykill.. dulu takde pulak macam gini.. apa cerita di sebaliknya.. kata orang mimpi permainan tidur.. tp mimpi itu pun kejadian Allah.. dan kejadian Allah tidak pernah sia-sia… wallahualam…

p/s: dulu selalu mimpi Robert Pattinson.. mimpi itu indah…

Advertisements

2 thoughts on “Cerita mimpi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s