Qatar dan bolasepak

Cerita pasal tiket bola AFC masih belum tamat.. ramai peminat komen kat newschannel tentang kes ni.. ini bukan kali pertama la.. dah banyak kali kes ni jadi.. ucu bukan nak citer pasal keburukan negara Qatar ni.. ye lah kan.. seburuk2 mana pun ia.. ucu masih di sini mencari rezeki.. tp kalau tak usaha tak dapat jugak kan.. dah rakyat dia takmo keje.. so ucu pun mencuri peluang yg ada.. hehehe..

kalau ucu cerita memang macam ungrateful la.. tp cuba lah duduk sini.. menetap di sini.. korang akan rasa apa yg kami rasa.. memang kamu akan kagum dengan kesabaran expat cam kitorang ni.. seteruk mana pun kita dilayan.. kami tetap terus kehidupan macam biasa demi sesuap nasi.. kalau orang kita tak suka labour2 indon kat mesia tu.. korang pandang pun sinis aje.. nak dekat pun rasa jijik.. ha macam tu la kami kena di sini.. dipandangnya kami seumpama tiada harga diri.. pernah sekali hubby mintak api untuk isap rokok.. qatari tu campak rokok dia ke lantai dan suruh hubby ambik.. macam cel*k* tak?? cel*k* sangat kannn?? kalau bawak kereta pun mcm tu jugak.. ucu dah banyak kali kena dgn diorang ni.. mentang2 kami bawak kereta kecik.. dia treat kita kat jalan mcm apa jek.. kalalu ucu kena… memang takde benda ucu bagi.. kecuali my “middle finger”.. seriously.. i did..

Okay kembali ke kes pasal tiket.. kalau time nak beli, semua kata sold out.. tp bila dtg tgok kat stadium.. lengang habis… bila bukak website, pun sold out… ntah ler… pelik.. last2 dapat tahu, diorang bg budak2 sekolah ni masuk… tu okay lagi.. masa final, hampir 3k orang kat luar stranded kat luar walaupun diorang ada tiket.. alasan di bagi.. dah bgtau suruh datg awal.. tp pada ucu la.. kalau tak datg awal pun apa masalahnya.. dah ada tiket.. masuk je la.. nak dtg awal camana.. dgn parking lot ko tutup.. dah kena parking jauh bapak la.. parking depan rumah2 orang.. parking lot sebesor2 tidak tu di tutup… bila kita tanya.. dia layan macam ba**sa*.. alasan tak leh cakap omputih.. standard la kan ada gak polis2 kita kureng cakap omputih.. tp tak sesombong cam diorang ni…

bila FIFA umum yang Qatar menang bid world cup 2022.. ucu tercengang habis.. bukan sebb ucu selalu kutuk2 last2 dia menang.. hehehe.. tp tak tau apa yg FIFA nampak sampaikan Qatar boleh menang.. bila Qatar delegations kena tanya pasal diskriminasi dalam negara dia, sekeras2 dia menafikan.. tp apa ucu boleh cakap.. bluwekkk ko la… sebb memang benda tu wujud… diskriminasi, sombong dan angkuhnya rakyat dia (tak semua) terhadap org lain.. tak sesuai langsung dengan FIFA punya moto No RAcist!! itu yg buat ucu pelik.. tu belum lagi pasal arak dan pompuan.. standard bola la kan minum2 togak ni ngan pompuan2.. Bila org komplen kata arak dan pompuan tak boleh.. Qatar ni leh cakap.. diorang akan dapat the best beer in Qatar during world cup.. angguk dia.. pompuan? ucu rasa dah siap tempah kot…

Harap2 orang FIFA tu bukak mata.. brainwash sikit org2 sini.. lg sekali ucu tegaskan.. bukan ucu ni tak kenang budi kerja kat sini.. tp itu adalah fakta dan hakikat sebenarnya…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s