Shopping cara saya…

Today I would like to talk about “shoe & clothing line”.. chewahh.. cam debate time sekolah2 pulak.. hehehe

For your information, kat Qatar amat lah payah untuk carik baju yg selesa dan tahan lama.. kalau yg tahan lama.. harga ala2 cecah stgh ribu.. giler ke apa.. kalau yg murah pulak.. pakai seminggu rosak.. goshh.. serik la ucu berbelanja di sini.. kalau ucu kat Malaysia.. kat kota tinggi, pasar malam lah tempat tuju.. tak pun bazaar kemboja tu.. grab baju kurung.. kalau sempat ke JB.. Jaya Jusco lah tempat ucu tuju.. la ni.. kalau balik Malaysia.. shopping cam tak ingat sebb murah dan susah nak dapat kat Qatar.. kalau boleh nak beli semua.. giler tamak.. hehehe.. one more.. brand Padini.. really affordable and selesa.. bolehla untuk wanita berkerjaya dan “mengada” cam ucu nih.. ehehehe.. tp kalau bab kasut.. ucu dah jarang lah beli yg kedai2 biasa sebb tak tahan lama and sakit kaki.. (very the mengada…).. so selalunya kasut yg ucu suka pastilah Vincci.. Qatar pun ada Vincci tau.. hehhehe

nak beli pun tgok2 jugak lah.. ada gak kasut dia yg tak selesa.. so ucu beli mana yg selesa.. tu pun tahan la setahun.. pastu ranap.. ye arr dah pakai hari2.. mana tak ranap kawan tu.. tp kalau kasut nak g keje.. ucu pilih Primavera.. kasut ini sangat selesa ye.. tapak dia memang flexible.. Bonia ke apa ke.. memang tak ucu pandang.. lagi satu.. ucu tak suka yg brand dok terang2 kat kasut tu.. lain orang lain taste gitu.. sukati saya lah kan.. hehehe… tp Primavera memang affordable.. ada mahal sikit dr Vincci.. sekrang ucu craaaaazy ngan Charles&Keith.. memang merambangkan mata kalau tgok kasut2 dia.. huhuhu.. ada 4 pasang ucu dah beli.. dulu kinda tak kisah.. asal cantik.. belii.. tp la ni.. idak ler.. sebb kasut penting untuk menampung berat badan kita.. ucu selalu kena cramp jari kaki time jalan2.. kerap sangat.. especially bila kasut tu flat sangat.. since last year ucu beli kasut yg betul2 selesa dan kena ada tumit sikit.. maklumler.. i ni jalan laju cam tertinggal keretapi.. so takleh pakai tinggi2 melainkan g opis.. nape g opis pakai high heeled shoe? sebb i suka control ayu gitewww.. mampos tak layan.. hahaha.. ucu ni kategori giler kasut la.. kalau mahal.. ku simpan gaji and ku beli… eheheh.. ok done with the shoes.

Kalau baju lak.. ucu suka kat JJ tu la.. sebb murah and cantek2.. tp sebb jaya jusco tak dak kat Qatar ni, ucu kena bijak berbelanja.. kalau baju basahan.. carrefour pun jadik.. takdak brand2 nya.. tp kalau baju jalan2.. mostly ucu beli yg sale.. walaupun dr Mango ke.. Bershka ke.. H&M ke.. Zara ke.. mesti beli time sale.. dan semua mesti kurang dr 50 riyal.. lebih.. bolayan.. tp Zara cam susah sikit nak jumpa bawah 50.. ucu kalau beli pun pants.. hari tu jumpa suar 55 riyal.. ku sapu 2 helai.. kalau boleh ucu nak carik yg 10 riyal aje.. heheh dasar kedekut.. cumanya kalau baju keje tu ada la beli mahal sikit.. pants, kemeja, blouses.. tu ada la carik yg elok2.. tp yg paling tak tahan harga.. Debenhams ngan Mark & Spencer..

baju giler mahal.. tp memang tahan lamaa.. ouh.. tidak ku ingin beli di situ tanpa discount 95% (cam ada).. kalau satu baju leh cecah 250.. kalau sale pun tetap seratus lebih.. urrghhh.. ada la satu baju ucu beli tp lum pakai lagi baru2 ni.. itu pun sale.. kalau idak.. memang takkan ku beli.. tp baju dia leh tahan lawa gak.. ehehehe.. tp idak ler.. ada la satu baju ucu beli 3 tahun lepas.. but M&S ni bukan jual baju kasut je tau.. lingerie pun ada.. lebih murah dr brand lain.. termasuk Wacoal ke.. triumph ke.. makanan pun dia jual gak.. coklat dia sedap2.. ehehehe

Qatar ni selalu gak buat sale untuk barang2 branded.. hari tu sale Burberry.. 50%.. Gucci.. tp time ucu g ngan dayah.. dah habis.. huk huk huk.. tp ucu beli barang2 yg branded giler ni pun bila betul2 nak beli.. setakat nak tambah koleksi tu takla kan.. tp atleast ada satu pun jadik lah.. ehehehe.. ataupun dah boring sangat dgn collection yg ada “akan ku pikirkan” la.. (setakat ni lum laeii).. akan di guna sehabis baik.. cam dayah.. susu, lampin, bekal, bantal semua ada dalam beg dia.. memang berbaloi LV ko tu.. tp kalau tokey LV tgok.. mengucap panjang ko.. tidak percaya beg dia penat2 reka dibuat ala2 cam dapur bergerak.. hahahha.. anyway, beli mahal ke murah.. itu semua masing2 la kan.. ada org suka simpan handbag.. hak memasing.. duit memasing.. ucu no hal.. ucu ada gak beli satu dua.. tp takla giler..

Dubai is heaven for shopping.. selain banyak pilihan dr Qatar, dia selalu gak buat sale.. ucu kalau ke Dubai, amik kesempatan beli baju keje.. hubby for sure serang G2000..

really2 affordable.. G2000 kalau sale.. kemeja and t-shirt dalam 35 Dhs/riyal.. and berkualiti dan senang digosok.. mesti pakcik laundry suke.. hehehe..


kalau ucu, ucu serang Forever21 (Qatar takde).. kalau baju2 kat Forever21 tu.. kebanyakannya tak lebih 100 riyal.. selalunya dalam 60 – 70 riyal.. cantek pun ye.. kalau baju casual ni.. dalam 30 to 50 riyal.. memang best.. ada la yg ratus2.. tp i tak la minat beli mahal2.. ehhehehe..

anyway, i am not kinda branded person.. but since i have no choice.. so i have to.. not that i want to.. kalau boleh beli yg 10 inggit aje.. janji cantek.. tp sesekali okay kot.. ehehehhe (nak jugakkk).. mcm ucu kata.. hak masing2.. kadang2 benda2 ni untuk hadiahkan diri sendiri jugakkan.. dia beli mahal.. yg korang sakit hati apasal?? (mast.. aku kenyit mata kat ko ni.. *wink wink*.. hehehe)

k lah.. habis sesi melalut dan mengarut.. motip cerita pasal clothing line?.. sebb hari ni pakai baju baru dr Forever21.. ehehehhe

k guys, i’ll write next time… (gambor dr google..)

p/s: alah membeli menang memakai…

Advertisements

3 thoughts on “Shopping cara saya…

  1. apesal nama aku yg diperkatakan kat sini??
    bukan tajuk dia ‘shopping cara saya’ ke??
    tokey LV nanges, aku peduli hapa.. janji tokey aku xnanges.. 😀
    ingin mencuba brand lain, tokey aku sudah batuk berkahak.. adoyaiii..

  2. hahahahaha… ala amik aje brand lain… amik burberry lah weh.. okay gak tu.. nak beli roger2 aku.. hahahhaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s