Kerana mulut..

Hari tu ucu ada kata nak citer pasal buli kan.. baru la ni sempat nak tulis.. hehehe

Actually, hari tu ada baca news la pasal budak2 kena buli (ke belasah??) sampai patah riuk.. kesian kat dia.. sebb nampak muka cam baik je kan.. ucu takde la pengalaman kena buli ni.. tp kena kutuk tu selalu la.. sampai sekrg ni pun orang2 yg bajet bagus tu suka kutuk2 ucu.. hitam la apa la.. hmm ada aku kesah?? hehehe.. ala bisa tegal biasa la.. tinger dah ibarat tinge gajah.. i dont give a damn!!.. hehehe

kes buli ni selalu jadi kat budak2 yg sengal2 or nerd.. selama ucu sekolah dulu tu.. tak pernah nampak kes buli membuli ni.. tp kes belasah membelasah ni memang ada.. masa sekolah teknik dulu (paham2 je la teknik tu camana kan).. memang selalu dgr budak kena belasah dalam toilet lelaki.. walaupun ucu ni pengawas tp malas nak layan sbb kang ucu yg kena balik.. hehehe.. lagipun takkah ucu nak g terjah dalam toilet lelaki lak kan.. ucu yg tak masuk campur hal orang ni pun pernah kena sound ngan sorang budak lelaki ni sebb kata ucu g report kat cikgu yg dia smoking (adakah saya nerd or sengal?? hehehe).. siap nak berugut bagai “ko ingat ko tu bagus sangat ke fanor? jangn sampai aku belasah ko”.. padahal ucu tak kuasa nak masuk campur.. dia main tuduh2.. just because ucu ngan kawan ucu nampak dia smoking kat bus stand masa weekend.. silap dia dia pakai baju sekolah and cikgu nampak.. tp ucu lak yg kena.. kui kui kui.. dah dia buat salah, kita pulak nak disalahkan.. tp dalam hati.. aku memang bagus dr ko pun.. ko?? bagus ke??.. hehehhe.. sampai la ni.. ucu tak hingin nak tegur dia.. sebb org macm tu tak layak jadi kawan walaupun dia kawen ngan sedara ucu.. hahahahhahaa..

ok balik kes belasah.. selalunya yg kena belasah kat sekolah ni budak2 yg perasan baik.. perasan baik segala segi.. konon dia baik, dgn orang lain tak mo kawan.. org lain tu mcm berdosa.. ha tu yg makan penumbuk tu.. ada la yg ucu kenal ni.. tak mo bercampur dgn org yg smoking sebb dia tak smoking so orang2 tu bukan kawan dia.. siapa yg kuar malam bukan kawan dia.. sudahnya.. dia sorang2.. takde kawan.. sebb semua orang tu tak mcm dia.. pastu dok suka menyound2 orang.. memang la makan terajang kaki saiz 8.. hehehe.. selalunya orang mcm gini la yg kena belasah.. ye ar yg tukang belasah tu pun salah jugak lah.. sebb belasah anak orang.. tp yg kena belasah ni pun.. rasa diri malaikat ke apa??.. yg penting.. kawan aje la ngan semua orang.. kalau tak betul jangan ikut.. setakat berkawan apa salah.. dunia bagai roda.. satu hari kat atas.. satu hari kat bawah..

lagi satu, yg kena belasah ni selalunya yg cuba nak tunjuk kuasa.. kalau yg suka belasah orang ni selalu memang jenis yg gangster2 la kan.. dah tau budak2 tu gangster.. kenapa nak g carik pasal lagi.. nak tunjuk hebat sangat ngan diorang.. tp kalau sampai nak berbunuh2 jgn la pulak nak diam.. huhuhu.. guna otak la sikit.. hehehhee.. tp tu arr kan.. tak semua orang baik dalam dunia ni.. yg penting jati diri.. kena tau mana baik mana buruk.. jaga mulut jaga kata2..

p/s: kerana mulut badan binasa..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s