Old weekend and new weekend..

1st citer pasal weekend ni.. sabtu. ucu ada makan2 kat umah sue.. ucu, noma, kak ika, zuera and anne (ada sapa2 nak kem salam? hahaha..) ucu masak laksa johor aje.. simple.. pastu kami main kinnect.. berdegup kencang gak la jantung bila kena lagu lady gaga.. tp champion tetap zuera ngan anne.. tertawan betul ucu ngan benda alah ni.. lepak umah sue sampai kul 3.30.. gambor takde sebb semua malas.. hehehe.

2 minggu lepas.. (Ni citer berjeman tondan).. ucu seperti biasa jadi volunteer untuk sales Cats In Qatar.. it was quiet.. maybe because of summer and because of lack of advertisement.. anyhow.. we made some money.. good enough to pay some bill with vet.. i was thinking to bergiat aktif dlm club ni.. kerana kekangan kerja, ucu tak dpt aktif mcm kwn2 lain.. diorang memang aktif giler.. nampak kucing tepi jalan memang diorang rescue.. tp ucu tak begitu sngt.. hari tu jumpa kucing patah pinggang depan kebab king.. tp bila ucu dekat.. dia lari.. so esok ucu dtg balik.. ingat nak p amk dia.. tp dah tak jumpa.. maybe org situ dah amik dia.. for now ucu just feeding kucing2 luar rumah ucu yg sekrg dah jadi 19.. aiyakk!!!! 4 kittens baru muncul.. ucu just rescue kucing2 yg ucu jumpa betul2 di tgh jalan or betul2 memang perlu bantuan.. setakt kucing melepak.. ucu tak lah g selamatkan.. hehehe.. hubby takmo beban jaga kucing jatuh kat ucu katanya.. ye arr ucu kerja.. rumah pun kocik ajo.. kalau ada laman luas.. ucu dah buat shelter.. hehehe.. lagi satu.. kucing2 jalanan ni.. diorang akan amik dan spay/neuter kan.. tp ucu tak leh buat gitu.. haram kan buat gitu.. cukuplah dua ekor yg ucu dan kembirikan.. huhuhu.. ni nak buat kat semua kat luar tu.. tak sanggup den..


so semalam (minggu ni), one of them.. akan leaving Qatar for good.. so ucu join dinner ngan diorang.. kat ramada

tp dalam masa nak balik tu ada la mamat arab (baju biasa).. panggil ucu.. “filipino?” “no” “asian?” “yes, why?” “my name mohamad..you?” “nur” “again..nur?” (dalam hati dah rsa lain).. “sorry..got to go”.. lari lintang pukang gua.. cilako nya arab.. dah mabok2 kat situ kann.. ko ingat aku ni apa? aku g makan la.. bukan buat kerja bodoh.. biadab.. eeeii.. serik gua g situ.. ikut hati mau ucu tendang dia punya “tut”.. bagi mandul.. tak pernah ucu kene macam ni.. sedih tul hati.. hubby tunggu luar.. masuk2 kete.. hubby tanya kenapa.. dgn takutnya ucu jawab “ada arab vavi kat situ tadi”.. “lepas ni, kalau g mana2 malam2.. sy tunggu depan pintu”.. huhuhuhu…

p/s: sy masih ada iman.. walaupun pun senipis kulit bawang…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s