Day 4 : Bagaimana Ia Bermula

Nak citer pasal pasal kisah cinta.. ucu takde kisah cinta yg hebat or membahgiakan utk diceritakan.. semua kisah cinta bermula dgn kesedihan.. so takyah la citer.. mengingatkan suka duka kisah cinta itu.. hanya akan menambahkan sedih di hati aje.. so leave it.. i will talk about something else.. bagaimana ucu leh “terperangkap” kat negara ni.. hehehe

Untuk sapa yg tak tau.. ucu tinggal berasingan dengan hubby for almost 2 years.. sorang kerja teluk ramunia.. sorang kerja melaka.. weekend kami jumpa.. kerana kekangan kewangan, ucu takleh berenti kerja.. dan cari kerja lak tak jumpa2 kat melaka tu.. hubby cari kat johor pun tak jumpa2.. so kami decided utk tinggal berjauhan.. actually after setahun kawen.. ucu pindah keje sime KL.. dok kat puchong.. hubby pindah KL sebulan jek.. sebb tak tahan kerja KL.. then dia balik melaka.. so kami jumpa weekend or prtghan minggu.. so okay la.. tetiba hubby dapat offer ke Qatar.. puas juga fikir kan samaada nak pergi ke tak.. tp ucu memang galakkan pergi sebb gaji besar sikit and itulah adalah peluang untuk ucu tinggal bersama.. kebetulan.. ucu dpt call interview dr company kat Qatar ni.. lagi la menambahkan keinginan ucu untuk pergi.. so.. lepas hubby pergi 3 bulan.. ucu menyusul ketika usia menjejak 25 tahun.. tinggal kan mak.. yg masa tu arwah ayah baru je meninggal.. buat hati ucu tak keruan juga.. fikir sapa nak jaga mak.. sapa akan tgokkan mak.. adik beradik semua ada komitmen yg tinggi.. hanya ucu jek yg tak ada komitmen sangat.. tp ucu cekalkan hati juga.. percaya dgn adik beradik yg ada.. ucu terbang jugak.. dan kami stay sini sampai la sekarang.. 4 tahun lebih dah dok sini.. sampai hubby pun dah tukar company.. ucu pun tukar company.. tp ucu puas hati jugak.. sebb mak dah pernah dtg sini.. mertua pun pernah dtg sini.. puas hati jugak lah.. bagaimanapun kehidupan di Qatar ni, seteruk mana pun.. di sini lah tempat kami tinggal dan mencari rezeki.. tp untuk merasakan negara ini seperti “home” belum lagi.. perasaan tu takde.. mungkin sebb budaya mereka.. atau cara mereka.. atau apa saja sebbnya.. Malaysia tetap di hati.. tapi kalau ditanya bila ucu nak kembali menetap di Malaysia.. jawapannya masih belum ada..

p/s: Cinta ku hanya di Malaysia..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s