Day 6: Perkara yg saya nak buat

Hohohohoho…. apa yg ucu nak buat? macam2.. ahhaha

1. nak buat bungee jumping.. perghh dulu masa sekolah2 memang teringin benor nak buat.. dah tua ni tak sure la semangat masih ada ke tak.. tp harus ku tunaikan…

2. nak try makan sushi.. ucu memang tak makan sushi.. bagi la apa jek.. memng ucu makan tp ini sushi gua tak sentuh.. tp akan ku cuba.. tergoda jugak org cakap sedap2.. nanti ucu cuba…

3. nak bawak motor berkuasa besar.. ucu suka motor.. tp almaklumlah.. ucu tak berapa tinggi dan kuat untuk bwk motor.. since hubby ada minat yg sama.. so ada geng la kalau nak tour tu.. tp apa pun kena amik lesen dulu.. tp memang minat.. tak dapat bwk ducati.. harley pun okay.. yg penting mesti motor tu pendek.. ahaha.. ye arr takkan nak suruh gua berenti atas curb kot.. malu la…

4. nak try racing kereta.. hohoho.. bukan la kete F1 tu.. tp setakat racing kat litar biasa aje.. bawak kete potong2. uishhh.. best2.. tp tu kena tulis wasiat siap2.. mana la tau kan.. ucu ni cepat panik.. hehehe

5. ucu nak masuk camel trophy.. tu kena ada land rover… baru best.. masuk hutan.. ala2 merentas desa gitu.. tp ucu kena bawak la.. takleh jadi co driver yg tolong baca map.. sebb ucu punya geografi sgt teruk.. bearing selalu tak betul.. hehe nanti elok2 kena tuju taman negara pahang.. sampai kelantan pulak kang.. hehehe

6. nak buat shelter untuk kucing2 jalanan.. mcm SPCA.. tu ucu kena ada rumah besar sikit.. laman yg luas.. so ucu nak jaga kucing2 yg di jalanan ni.. amik jaga and sapa2 nak adopt leh amik.. nak buat shelter tinggi tiga tingkat.. supaya diorang leh main.. supaya diorang happy..

7. last one.. ucu nak sangat jadi volunteer untuk bantu negara2 miskin.. macm Dr Jemilah Mercy Malaysia tu.. nanti lah.. tunggu umur ucu dah tua sikit.. dah takde tggjawab sangat (duit pun kene banyak..mana nak carik tuhh?).. ucu nak bantu org susah.. tolong org2 dalam malaysia dulu.. pastu pegi negara2 miskin and bantu diorang.. tak dpt bantu duit.. bantu tenaga pun jadik lah.. insyallah..

p/s: tak dpt di dunia.. harap dpt di syurga…

Advertisements

3 thoughts on “Day 6: Perkara yg saya nak buat

  1. aku pun nak buat volunteerism ni.. aku dah ada ide..

    dapat ide pun sbb budak2 jepun yg rajin buat..

    aku akan buat plan betul2.. moga2 jadi

  2. amin along… aminnn… makasihhh

    mast: dah tua2 ni rasa nak buat kerja amal kan.. kan kan … hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s