Day 7: My Fear

Tidak tercapai jugak nak kekalkan prestasi update blog hari2.. hehe.. Thursday adalah sgt busy.. pastu weekend pulak tu.. memang ler lagi haram nak update blog.. dengan rabu ucu terkena ceri beri.. aiyooo.. mula2 cam okay.. pastu tetiba lak.. terus gua cuti.. and hari ni ucu rasa cam nak demam.. tekak dah sakit.. mata dah rasa nak terkeluar.. harap2 dpt bertahan…

k.. hari ni nak dok cont cabaran 30 hari tu.. My fear.. Muahahaha

Apa dia?

1st: Ucu takut patah kaki.. hahaha bodoh tak? ntah ler.. memang takut.. kata lah ucu tgh baring ke apa ke.. kalau org lalu dekat2 ngan kaki ucu.. mesti ucu tarik.. uurgggg.. kot2 la.. org tu terpijak.. ohh..no.. tak berani.. kalau tgah duduk2 pun.. kalau ada yg dekat.. memang spontan aje kaki ucu ni ucu tarik.. takde maknanya nak biar terjulur.. kang kalau patah.. ucu dok fikir cana nak naik tangga.. sapa nak angkat.. sapa nak bawakkan kete.. memang la hubby ada.. tp menyusahkan org kan..

2nd: Ucu takut amik darah.. boleh menggigil2 ucu kalau kena amik darah.. serious takut.. katalah apa saja.. memang ucu takut.. rasa cam dalam citer final destination.. hehehe

3rd: Ucu takut anjing dan semut yg besar2.. pengalaman kena gigit anjing masa drjah 4 memang buat ucu takut.. kalau nampak sebelah.. ucu memang takde cakap banyak.. lari lintang pukang.. tp tau tak anjing ni leh sense fear.. kalau ucu g veterinar.. ada jek anjing2 ni.. time tu la dia nak meleset2 kat kita.. huhuhu.. ucu mengigil2 kat situ.. dia ke kanan..ucu ke kiri.. dia ke depan.. ucu ke belakang.. kdg2 dia dok belakang ucu.. kejang ucu kat situ.. hahaha..kalau ucu jerit takut kecik hati lak tuan dia.. buat2 cam cool padahal.. rasa nak terkencing.. kalau bugs lak.. ucu pernah kena gigit dgn semut apa ntah.. terus kena gegata satu badan.. makanya.. kalau jumpa apa2 la binatang kecik2 ni.. memang ucu seriau.. tp kalau kat rumah tu.. tak sampai hati lak nak bunuh semut..

tu je arr kot setakat ni.. nak kata takut hantu cam tak sesuai.. sebb kita lagi hebat dr mereka.. tp kdg2 seram gak.. hehehehe…

p/s: teringat xboss kata.. bukan sy takut bini, tp bini tak takut sy.. ahakss..

Advertisements

2 thoughts on “Day 7: My Fear

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s