Baju raya…..

Dengar sini orang2 kampung.. oleh sebb ucu telah membuat keputusan untuk menyambut hari raya di Qatar (sob sob sob.. rosak program hebat sy).. maka ucu dgn happynya telah pun beli baju raya.. walaupun puasa ganti pun tak habes lagi.. hahaha.. weekend hari tu g beli ngan kawan2.. berjalan kaki dr al fanar sampai restoran bye bye… punya la jauh.. huhuhu.. hari yg menakutkan pun ada.. apabila si sweet cathy telah dikejar oleh pak arab yg tak sedar diri.. mentang2 awek tu lawa.. dia leh mengekor ke mana cathy pegi.. hehehe.. cathy punya la takot.. aiyoo.. hampeh la pak arab ni.. bukan muda okay.. dah tua.. tangan pegang tasbih (kononnya la).. tp siap batuk dehem2 kat minah tu.. watdehel..

setelah pusing punya pusing dalam souq asiri tu.. maka terjumpa la kedai nak tutup ni.. dia nak tutup terus business.. so dia jual murah2.. kain sutera satin.. jual 10 riyal semeter.. huuhu.. kain shiffon.. 7 riyal semeter.. maka kami borong di situ aje.. esok nak g lagi.. nak cari kain lagi.. gila tamak.. baju raya mak dah siap.. tinggal nak pos.. untuk hubby.. ucu ada la beli kain ela utk hubby 2 pasang.. satu kaler kacang merah and satu lagi kaler coklat.. mula2 mcm tak sesuai nak beli kaler pink tu untuk hubby.. tp kawan2 dok kata.. “muka laki ko ganas.. pakaikan kaler pink.. nampak manja sikit..” ahahhaha.. makanya ucu pun beli lah..

k lah.. see the pict after the jump.. (ceh ayattt)

k ni pict takde kene mengena.. ni masa sand storm di pagi hari jumaat..

ni pict ucu n hubby n Farah.. anak kwn ucu.. kalau ucu ada anak.. dah besor dia ni ha.. sob sob sob.. hehehe.. takde papelah.. tp dia ni, kalau kena marah ngan mama dia.. kat ucu lah tempat dia mengadu nasib.. hehe.. ni masa besday dia hari tu.. ada iras tak? kalau kata anak ucu mesti org caya.. hehehe

k beb.. i’ll write next time.. dah lama ucu curi tulang ni.. hehehe

bye

p/s: nak bg kad raya..

Advertisements

6 thoughts on “Baju raya…..

  1. Haza.. kad raya sini pun import dr malaysia.. hahaha

    kan.. kalau ada lebey kurang kan..takpe.. sabor sabor.. hehehehhee

  2. aiseh…kad raya tradisional….bessnye!!! zaman dolu2 gantung kat raya nak tayang kat member yang datang umah. kire lawan la sapa paling banyak dapat kad raya…(tapi kad raya awek simpan kat bilik je…hohoho)…

    skarang nie, member2 stakat bagi SMS raye je…kalau lagi kuda (kedekutkedekut)…e-mail jek kad raya…hahahampeh…

  3. small-E: betul2.. dulu2.. kalau dapat kad raya tu dah kembang kuncup hidung.. rasa cam ada peminat gitu.. pastu gantung kat depan.. buat hiasan raya.. hmm.. rinduya zaman dulu…

    mast: bukan setakat beli kain.. dah siap tempah pun okayyy.. hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s