Day 10 : Confession of meself

Baru hari ni berkesempatan nak kembali mencabar diri.. hahaha.. confession of me..

okay..

1st.. i dont like structural..
Background memang la Kejuruteraan Awam.. or Civil Engineering.. tp.. sejujurnya.. ucu memang tak minat structure.. huhuhu.. antara sebb adalah tak geti.. tp study jugak lah.. sampai grad.. alhamdulillah.. tp kalau di pusing sikit la soalan structure tu memang ke laut la ucu.. but funny kan.. ucu kerja ngan sime dulu..as a structural engineer.. apa yg ucu tau.. ucu cuba utk fit in dgn bidang ni.. but.. i did pretty well there.. masih tegak berdiri jacket2 ucu tu ha (hopefully).. hahaha.. semua pun load out dgn sempurna.. tp 3 tahun kerja structure memang buat gua pening.. ucu lebih minat Traffic and Highway.. ni memang minat giler.. kalau idak.. takkan la ucu boleh sampai tulis komen pasal traffic hampas kat Qatar ni ke diorng punya ministry and traffic dept.. hahahha.. betul.. sungguh.. ucu tulis komen and siap bg suggestion lagi camana nak bg jalan tu tak jam.. sebb jalan tu jam hari2.. disebabkan driver2 yg sengal tak nak ikut peraturan.. marah betul gua.. buat ucu susah nak cari parking pepagi.. and now ucu tgok jalan tu tgh buat baru.. (ceh mcm sbb ucu diorang buat..ahaha).. kalau dapat peluang kerja jadi traffic eng.. huhu.. sy org pertama angkat tangan.. tp bukan sekrg la.. hehehehe

2nd.. i am healthy freak..
Setiap hari ucu akan pastikan ucu akan makan benda yg mengikut khasiat dan nutrien yg betul.. tp terkecuali ketika di Malaysia.. hahaha.. kalau kat Malaysia. ucu bantai makan dr pagi sampai petang.. kalau hari2 biasa.. ucu akan pastikan ucu makan buah and sayur for vitamin, nasi or any makanan berkabohidrat, and make sure ucu kena enough cahaya matahari.. haha.. sekrg ni summer.. tp ucu masih gagah mengexpose diri.. balik kerja.. g jirus pokok dulu.. bagi kulit kena matahari.. kalau weekend.. bwk abon main2 kat luar.. huhu.. and pasal makan.. ucu pastikan kalau pagi ucu makan nasi.. ptg tak makan dah.. kalau pagi makan daging.. malam tak makan dah.. kalau tak makan nasi.. makan roti.. kalau tak makan roti.. makan mee.. makanan berlemak jarang la makan.. tp makan gak.. cam ais krim.. coklat.. tu feveret.. err tu berlemak ke berkalori tinggi.. apa2 je la.. huhuhu.. kalau dah makan.. kena kasi flush out cepat2 dgn minum teh.. hahaha..

3rd.. errrr…
Ucu masih lagi tidur peluk2 ngan mak.. ngan abang2.. ngan akak2.. ngan anak2 sedara.. ahahaha.. no explanation.. err.. mastur.. kalau aku g umah ko.. kita tidur sesama eh.. biarkan husband2 kita tidur luar.. ahahahaa..

k lah.. tu jek.. pasal lain.. biarlah ia tetap menjadi rahsia..

p/s: pengakuan ikhlas hanya untuk mereka yg ikhlas..

Advertisements

2 thoughts on “Day 10 : Confession of meself

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s