Bergelora..

Serba salah.. geram pun ada.. susah nak cakap susah nak explain.. but since this is my blog.. ucu dulik apa kan.. haha.. rasa nak meroyan ke apa ke.. sukati aii lerrr…

kebelakangan ni.. salah satu perasaan yg ucu ada adalah serba salah.. tak tolong salah.. tolong pun salah.. ucu kinda of person yg seboleh2 nya menjaga hati semua pihak.. tak mahu ada yg terasa dgn kata2 ucu mahupun kelakuan ucu.. i’m ready to sacrifice myself.. chewahhh.. bila ada seseorang yg mintak tolong pd ucu.. ucu jadi serba salah.. selalu sangat ditolong.. kadang2 rasa macam naik lemak.. satu sebb attitude yg tak berapa sedap nak citer.. tp tu lah.. tak tolong salah.. tolong pun salah.. sudahnya ucu buat keras.. buat tak paham.. niat ucu cuma satu.. ucu nak dia belajar berdikari sendiri.. berdiri atas kaki sendiri.. sebb banyak benda yg ucu nampak dia boleh buat.. but.. kenapa masih lagi perlu bantuan?.. i just blame “lifestyle”.. entahlah.. kurang faham.. “qualification” bukan penyebab.. “kalau nak senang.. tak payah ada sijil tinggi2.. tp yg penting usaha”.. but ucu tak nafikan.. sijil2 tu adalah advantage.. but kalau attitude dah ke laut.. campak la ke tanah gersang.. tujuan tetap ke laut.. tak kira ko ada master ke degree ke pHd ke.. kerana hal ni.. ada yg berkecil hati ngan ucu.. takpe lah.. sebb niat ucu cuma satu.. biar dia tahu susah senang cari rezeki.. cari duit.. takde istilah “fast money”.. “easy money”.. semua perlu usaha.. sampai bila harus dibantu.. ucu juga harus fikir tentang diri ucu.. jauh lagi perjalanan hidup ucu.. banyak yg harus ucu jaga.. ucu pun tak berani nak cakap lebih2.. hidup umpama roda.. mungkin satu hari ucu pulak perlukan dia.. cuma harap2 mereka faham.. bukan niat ucu tak mahu tolong tp ucu hanya mahu dia fikir lebih dalam.. entahlah.. ALLAH lebih tahu hati ucu..

one more perasaaan adalah.. geram yg membawa kepada tiada perasaan.. hehehehe.. terasa sungguh hati ni dgn kata2 yg menyakitkan dr seseorang yg tak patut sama sekali dilemparkan pada ucu.. bahasa yg kasar dan sangat tidak sesuai untuk dikatakan pd ucu.. sy bukan kawan2 dia.. mana hilang hormat.. mana hilang adab.. ucu pun tak tau.. nak tegur salah.. dah tegur gini jadinya.. tp ucu sabar je la kan.. anggap lah dia bukan lawan ucu.. nak emo lebih2 pun…dia bukan setaraf ucu dr segi umur.. cuma pd ucu.. dia berakal.. tahu mana baik dan buruk.. ucu cuba buang jauh2 apa yg jadi.. dandia dah pun minta maaf.. tp tu lah dia.. ucu ni jenis.. sekali terasa hati yg melampau2.. sampai bila2 ucu ingat.. sampai kan sekrg ucu takde perasaan dah.. even nak sebut pasal dia pun ucu malas.. maaflah pada ahli keluarganya.. bukan niat ucu nak jd begitu.. tp bgla ucu masa.. perlahan2 ucu harap rasa tu akan jd seperti dulu.. sekali lg.. hanya ALLAH yg tahu..

Ok lah.. biarlah ucu.. ucu dgn dunia perasaan ucu.. sampai masa hilang lah tu..

mastur.. thanks..

p/s: sharing is caring…

Advertisements

2 thoughts on “Bergelora..

  1. eh ko tau ye aku baca ni? kuang kuang kuang..

    fano, manusia ni bila ditegur pasti melenting.. satu buku aku baca kata “orang suka nak ubah dunia, tapi tak mahu ubah diri sendiri”

    truth hurts..

    sabar banyak2 ok.. love you

  2. betul la mas… susah kan… bila manusia tak nak amik apa yg berlaku tu satu pengajaran dan tauladan… sampai bila.. kenapa.. itu memang bermain dlm fikiran aku..

    hmmmm entahlah..

    biarlah.. aku buat hanya yg mampu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s