Qatar Inland Sea

Last week, hari Jumaat ucu berpiknik lagi… haha..kali ini ke Inland Sea after 5 years.. ahaks.. Ucu pun tak tak geti nak explain kat mana.. tp yg pasti nak masuk ke dalam tu memang kena ada kereta yg lasak sikit.. 4WD is the best.. mengenangkan kami takde krete sebesar itu (sebb tu la ucu tak pernah g..hehe).. maka atas ihsan Anne & husb, diorang ajak kami pergi.. ucu g jugak dgn sue.. basically.. nik (husb anne) nak main moto dia.. so hubby kene drive kerete dia masuk dalam.. lepas 5 tahun ucu jejak jugak la.. hehehe.. maklum ler.. kete kami kecik2 belaka.. tp hubby kata dia nak try kete hitam tu.. tukar rim and tyre.. kene pakai tayar tebal sikit.. tayar sekarang ni nipis.. tengok la camana.. otw ke dalam tu.. subhanallah.. cantiknya.. baru la ucu nampak padang pasir yg sebijik mcm kat dlm movie.. hahaha.. tp ucu tak dan nak snap pict sebb concentrate dgn borak2.. and turun naik bukit.. seriau akak okay.. huhuhu.. borak punya borak.. tau2 kami dah sampai.. haha.. so kami berpiknik kat dalam tu.. ucu masak ketam masak kunyit, sayur, cekodok and kek batik.. anne masak ayam rempah, ikan sambal.. sue masak desert pudding jagung.. kenyang habes.. kami stay sampai 5 petang.. tp 5 ptg dah gelap gelita.. kesian nik balik naik moto.. dgn moto yg takde lampu.. so dia kene follow belakang kami.. dia kata tak Nampak hapa pun.. and almost 1 jam stgh kami sampai kat sealine luar tu.. nik kata.. tobat tak mo buat lg.. hahaha.. stress dia bwk moto.. kami yg dalam kete pun stress.. bukannya apa.. diorg kat sini bwk kereta laju2 belaka.. dgn moto dia takde lampu.. bila Nampak kerete dr depan jek.. kami dah risau.. wife dia lagi la risau.. hehe

k guys… enjoy some pict.. more pict ucu dah upload dlm fb.. hehhee

kami menumpang kereta ini..

very nice..

hubby menumpang2 cuba bwk.. hehe

sebelum gedebushhh!!

cantek

mari makan ikan bakar

Best giler and cantik giler tempat ni.. i will come back.. but not sure how.. hahahaha

P/s: Mencintai ciptaan Allah adalah indah..

**tukar tajuk sebb bunyi tak best.. haha

Advertisements

2 thoughts on “Qatar Inland Sea

  1. ha ah.. hummer… tp kalo ko nak tau.. honda crv kat mesia lagi mahal dr hummer kat sini… lagi ko nangess……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s