Selamat Datang 2012

Welcome 2012.. aiyakk.. tiap2 tahun pun fikir azam tahun baru.. apa nak buat.. apa nak achieve.. fikir punya fikir.. ucu continue sambung azam tahun lepas lah.. haha.. bak kata hubby.. azam itu untuk direalisasikan.. walau selama mana pun.. eceh.. dia kalau bermadah.. kalah A Samad Said..

Last year yg paling best.. rumah kami dah siap.. dan sudah pun ada penyewa.. kurang beban nak bayar hutang.. hahahaha.. sempat la kami tgok masa balik ke Malaysia hari tu.. sampai2 je kawasan rumah tu terus parking dalam pagar.. ucu terus la cucuk kunci kat pintu tp takleh bukak lak pintu rumah tu.. dah takleh bukak tu.. ucu pun siap berambik gambor bagai dr luar tu kan.. cucuk kunci lg.. takleh gak.. sekali salah rumah daaa.. rumah kami rumah sebelah.. hahaha..

So untuk this year.. i just want to:

be a better muslim (dah bertahun2.. jadinya tak jugak.. haish.. selalu sgt ikut bisikan SYAITONNN)..

be a good wife (uwaa!! sesekali aku naik hantu tu.. agaknya dah nak kena pahat nama kat neraka.. astaghfirullahalazim)

be a good employee (tahun lepas.. satu cost saving pun aku takde.. dasar pemalas!!)

be a good saver.. (simpan duit lebih sikit.. no more shopping mopping ikut sukati gua.. cukup! cukup!)

be a better person.. (jadi orang yg baik la.. especialy bab mulut.. mulut aku ni dah la over laser )

be happy..

malas dah ucu nak letak benda2 materialistik ni.. kalau dah nak tu.. baik cane pun ucu tetap beli.. dan kalau dah tak mampu tu.. tak beli gak.. hukhuk..

so harap2 dapat azam ucu tu akan dpt di realisasikan sampai ucu mati.. sekian..

p/s: saya cinta mati..

bukan.. ni bukan rumah kami.. rumah kami yg sebelah.. hihi

Advertisements

3 thoughts on “Selamat Datang 2012

  1. alah chu.. yang penting niat kita.. mudah2an Uda doakn yang terbaik buat ucu k… impian ku hanyalah nak berhenti kerja cepat.. dah malas nak kerja.. nak berniaga makan plak.. tapi ikut suka hati.. rasanya pelangan dah ramai.. hehehee

  2. uda: terima kasih hajjah… berenti je la keje… dok rumah diam2.. amik tempahan aje… hehehhee

    along: umah ucu ni kat setia tropika.. tp hari tu masa beli tak ramai orang.. tp skrg dah ramai giler.. pening lak ucu tgok kawasan rumah tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s