Lapar lagi..

Hari ni rasa penat giler… letih.. otak blur2.. sebb tak makan.. haha.. bukan la tak makan.. tak makan proper yg sebenornya.. td ucu makan jek cekedis.. ntah bulan bila cekedis tu.. lantok.. janji makan.. dah dua hari tak makan nasi.. memang badan gigil.. lutut rasa nak tercabut… kalau dah melayu tu melayu jugak.. jgn nak feeling mak arab or mak saleh.. nasi memang kene masuk perut ni.. kalau tak masuk.. boleh bikin hati panasss.. hahah.. hari sabtu ucu just masak mee kari and jamu kengkawan.. (kononnn).. pastu semalam masak nasi goreng untuk hubby.. tp ntah camana.. lupa nak makan.. hanya jamah sesudu itu pun sebb nak rasa sedap ke tak.. langsung lupa.. akibat sikap suka bertangguh.. (makan awak.. “kejap”.. makan awak.. “kejap”).. padan la dgn muka kann..

smlm siap buat ayam goreng rempah.. so ucu makan la 2 ketul ayam goreng je la.. itu pun sebb abon dok sibuk nak makan sekali.. kalau tak, ucu pun lupa nak makan agaknya.. tp ayam goreng pun bukan la sebesor ayam goreng KFC.. ayam kat sini comey2 belaka.. ada jek yg besor.. tp kalau beli besor.. peti ais tu penuh sgt.. so beli la yg kecik2.. kalau dah potong2 tu ada la besor hidung ucu ni ha.. dan kalau nasib baik besor tinge ucu.. comel kan..? hikhik.. ingat nak makan nasi pagi tadi.. tak sempat lak.. lagi pun hubby dah bg hint2 nak bwk bekal.. so sy sebagai isteri mithali (mithali sangaaatt.. haktuihh).. pendamkan hasrat nak makan.. hahaha..

natijahnya.. ucu menggigil2 tak cukup zat kat opis ni.. kesian kan?.. korang ada?.. hikhik.. nasib baik ada biskut dan cereal dlm laci.. baru la ucu nak bukak kotak.. kwn ucu pun tanya.. “fanor can i have some biscuits.. i feel so hungry”.. ucu sbg sahabat sejati.. (lagi sekali aku kata.. haktuihhh!!).. biskut 3 keping telah disonglap oleh kwn ucu yg lg teruk menggigil.. (ucu agak hari ni hari gigil sedunia!).. maka habislah biskut itu.. laci ucu yg dikenali sebagai “mini mydin” telah pun kehabisan stok.. ni kalau manager ffc (family food center) dgor ucu kekurangan biskut.. memang lompat2 lah dia.. dan sekarang.. makan cereal yg lagi 3 cekut habis.. uwaa!!.. harus ucu p beli stok malam ni.. ingat nak beli buah and letak kat fridge opis ni ha.. tp kang org kat opis ni g ingat buah tu harta sepencarian lah pulak kan.. kalau letak dlm laci.. nanti tak fresh.. haih laa..

Eh tp bab lutut gigil ni rasanya ada kaitan dgn sakit arthritis ucu la.. makan ubat tu memang lutut rasa nak tanggal… ayooo.. tolong la.. sy masih perlukan kaki ini.. kalau tak untuk g kerja.. perlu untuk g shopping… hahahhahahareeeemmm…

Dah la.. tamat bebel ntah hapa2 ni.. ni lah akibat kelaparan.. jangan biarkan diri anda diselubungi kebuluran..

sekian..

p/s: nak makan kat Hasan Ong…

Advertisements

2 thoughts on “Lapar lagi..

  1. kkecieciannya… x nak kirim nestum, ke, ka -oat ke, biskut2 kecil ke.. huishh yg penting sarapan pagi…mcm saya dah lama x mkn nasi.. tapi breakfast haruss makan…

  2. nestum tahun lepas ada lagi.. hahaha… dah beli dah… eh tapi biskut kecik2 .. yg timbang2.. yg mcm biskut crackers tu sedap gak kan.. nyummy nyummyyyy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s