Peningkatan

Kehadiran mak dan nabilah ke mari telah memberi impak yg besar kepada ucu dan husb.. kesan yg paling ketara adalah.. kami happy.. balik rumah ada orang nak bercakap.. kalau idak.. ucu tgok muka dia.. dia tgok muka ucu.. ucu tgok muka abon.. abon tgok muka ucu.. ucu tgok muka marble.. marble..err.. jgn harap dia nak pandang muka ucu.. hehehe.. sekurang2 nya.. kalau ucu buat lawak.. kalau hubby tak gelak.. nabilah leh gelak.. mak leh gelak.. kalau idak.. salah lawak.. boleh jadi gaduh.. (dush!dush!).. ada mak ngan nabilah.. at least bleh main “stupid test” and fishing game (lagi stupid dr stupid game tu).. haha.. guna phone nabilah.. kelakar habis.. aksi memang 10 markah..

Impak lain adalah……… berat saya telah meningkat.. 2 KILOGRAM.. apekah??!!.. bukan ucu jek tau.. satu rumah tu.. hari tu kami timbang.. apabila kami lihat jarum skala itu.. ucu telah pun menjerit dgn suara yg sgt menakutkan.. semua orang naik 2kg.. oowhh mannn.. sungguh tidak boleh terima.. bukannya apa.. nanti baju2 sume ketat.. ucu takde bajet nak tukar wardrobe baru.. nanti pakai baju mcm sarung nangka cane??.. spender2 pun nanti ketat.. aisehhh.. kena berdiet gini.. hehhee

Maka, untuk permulaan.. ucu akan masuk marathon bersama kawan2 di hari esok.. sempena Qatar National Sports Day (tgok gambor tu)..
Sports Day @ Katara

marathon sejauh 3km.. muahahaha.. ucu tak tau la ni permulaan menguruskan kan badan merangkap yg terakhir.. hik hik hik.. apa yg penting?.. baju yg cantek untuk tangkap gambar (bukan kerjasama).. haha.. pertama kali ni nak masuk marathon.. dulu sekolah2 masuk merentas desa.. itu pun sebb kene paksa.. kasut cantik.. tudung ikat depan.. haha.. tp yg penting dalam kocek ada duit.. penat lari.. ucu jalan.. penat jalan.. ucu singgah jap beli keropok lekor and air cincau.. pastu sampai pun ala2 nak tutup kedai.. cikgu tgok pun buat muka menyampah.. dah la lambat.. makan2 lak tu.. sure kene seranah.. nak nak kalau cikgu yg jaga tu cikgu rumah pasukan ucu.. hmmmm…

okay lah.. esok ucu nak marathon.. nebes taauuu… tata…

p/s: jangan lari jauh2.. lari setempat cukup..

Advertisements

One thought on “Peningkatan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s