Dubai Weekend..

Last week, ucu, hubby, nabilah and mak, we went to Dubai.. actually i have to renew visa for mom and niece.. so kiranya amik peluang sekali untuk jalan2.. and tengok2 tabung.. ada la fulus.. so ke Dubai la kami.. This time we decided to go to only main places.. takyah susah2 nak g round satu Dubai bagai.. Antara tempatnya pastilah Burj Khalifa, Burj Dubai, Dubai Mall, Emirates Mall, and Souq Deira.. and penting sekali naik bot penambang untuk rentas creek tu.. (my favourite)..

Since we reached Dubai at 0520, so kami pergi jalan2 dulu melawat Burj Khalifa.. sapa je la yg nak masuk pun kan.. so ucu ke Jumeira Beach and tgok hotel 7 bintang tu dr kejauhan sahaja.. tp hari tu sandstorm.. so tak berapa nak clear gambornya.. tp okay la untuk nabilah amik2 gambor.. hehehe.. pastu kami tidur sekejap dalam kereta.. dalam sejam gitu and terus g cari makan.. lapaarrr.. tp malangnya.. sume kedai pun tutup.. jumaat la katakan.. berpusing2 cari kedai.. last2 kami makan kat deira city center jek.. bekpes mcd.. boleh la.. jauh jugak mak kene berjalan.. so bila balik tghari ke hotel.. hotel lak penuh.. tp nasib baik la mamat arab yg jadi reception tu baik.. instead of kami masuk 2 ptg.. dia bg masuk dekat2 kul 1.. mula2 tanya kat awek tu.. dia punya la tak nak bg.. at last dapat gak.. basically hotel sangat puas hati.. sebb ada kitchen and hall sume.. so memang as expected..

bilah dan burj dubai

dr balkoni

Lepas lepak2 jap.. tido kejap.. ucu, hubby and bilah keluar.. mak tinggal kat hotel.. malas nak jalan katanya.. hehehe.. so kami ke emirates mall.. g tgok ski dubai and pusing2 aje.. pastu kami ke dubai mall/burj khalifa.. tgok air pancut joget2 tu.. tgok bangunan tinggi tu.. and makan popcorn (marbeles).. and g tgok aquarium besar.. so cukup la aktiviti sehari.. hehehe.. bila lapar.. just balik hotel makan kat hotel aje.. sebb price pun reasonable and boleh tahan sedap..

air joget

bilah and burj khalifa

akuarium

Garret popcorn.. mom loved it.. me too.. demmit.. sedap giler!!

Next day, ucu stay kat hotel pagi tu.. tghari kami keluar.. start pegi souq deira.. yg penting kene naik bot penambang tu.. kalau ikut ucu mau ucu naik 3 4 kali.. hehe.. tp sebb mak tak larat nak jalan.. ucu naik sekali pegi balik.. kat sini pun mak tak berapa kuat nak jalan.. so ucu teman mak dok kat bangku.. bilah and hubby g la jalan2.. tp yg duorang ni pun dasar malas nak jalan.. tak sampai berapa minit.. diorang dah patah balik.. hehehe.. last2 pegi ke kedai jual pashmina.. suka la budak tu pashmina murah2.. so dia la bnyak beli..

the ladies

After souq kami g makan dulu kat deira lagi.. kali ni makan kat China Times.. sedap sedap.. hehehe.. lepas tu dah janji nak bawak mak naik metro.. mak tak pernah naik katanya.. so tak dapat naik kat Malaysia.. mak naik Dubai punya la ye.. nampak cam mak seronok.. sanggup jalan tu.. hehehe.. kami naik dr Deira ke Burj Khalifa.. bg peluang touch kad sendiri.. tgok tingkap.. alhamdulillah.. puas hati ucu mak dah rasa.. lepas amik2 gambor.. last tu, kami ke Ikea.. kami bertiga jek.. mak duduk dalam kereta.. penat katanya.. hehehe.. ucu kalau g ikea tu suka brg2 dapur.. tp ntah hape2 jek beli.. merepek2.. janji beli kata orang.. kalau ikutkan nak je beli almari tu sume.. hahaha.. tp sebb luggage 20kg jek.. takkan nak sangkut kat kepak lakkan.. hehe.. dah membeli di Ikea.. ada orang pulak nak ke ACE.. ucu malas.. ucu dok dlm kete ngan mak.. bilah ngan hubby je pegi.. lepas ACE.. dok mcd.. tunggu sampai kul 10 malam then kami ke airport.. duduk relax2 kat airport sebb flight pukul 220 pg.. aiyooo.. rabak mata.. dlm tunggu2 tu nampak lak kwn ucu syafie dan anakanda nya.. dengar la kami cerita sadis dr dia yg tertinggal flight sekaligus menyebabkan dia harus kembali ke doha dengan gaya ala2 bujang beranak satu.. hikhik.. takpe ek pie.. pengalaman kan mendewasakan.. tak gitu?..

Chicken black pepper..

1st timer...

mak sgt sporting... buat tanduk pun okay.. hehe

Setibanya kami di rumah.. kami disambut oleh abon dan marble (cukup mcm karangan sekolah tak?)

k lah.. tu jek.. mals nak upload lagi.. hahaha… last one.. tentulah ucu..

dr saya... hanya yg terbaik dr ladang...

Sekian… write later k..

p/s: walau ke mana.. kita tetap berpijak di bumi yg sama..

Advertisements

2 thoughts on “Dubai Weekend..

  1. ha ah.. besar.. world record… largest single acrylic panel in the world… tp tak sebanyak ikan kat aquaria klcc tu la.. hehhee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s