Si dia sakit…

Lately cuaca tak berapa elok.. nak masuk summer.. so sandstorm sana sini.. hubby yg sibuk main golf (orang main golf dia pun nak main golf..haihh.. hehe) pun terkena.. dia yg tk prnah2 main tghari.. g ikut main tghari.. balik dr main golf tu.. ucu tgk muka dia dah lain macam.. dr gerak geri mu ku sudah mengerti.. chewahhh.. mithali kan?.. haha.. muka mmg nak sakit.. so mlm tu ucu dan kawan2 bersatu hati berdansa.. dia baring dlm bilik demam.. demam dia tu bukan sehari dua..selalu sehari dua sihat dah.. tp kali ni sampai seminggu.. ucu pulak ada hal kerja yg buat ucu tak boleh nak cuti.. so dia sorang2 kat rumah.. sabtu malam tu kami ke hospital kul 11.30 malam.. mula g health center sblah rumah.. tp rupanya utk kanak2 jek.. mmg dah tulis punk at luar tu pediatric.. tp ucu main belasah jek.. besor bijik mata minah arab pakai purdah tu bila cakap nak amik nombor utk hubby.. bayangkan la dia pakai purdah pun ucu leh nampak biji mata dia.. confirm mata awek tu terbeliak.. “no..no..this is only for kids”.. maka berlalula kami smbil diperhatikan ibu bapa disitu.. hahaha.. so kami pun ke hospital lain.. bila check2.. suhu dia dah nak cecah 40.. terus la hubby kuarkan fatwa2 dia.. ni kalau cecah 40 leh cacat otak tau.. leh jadi kejang badan la.. err mmg la betul tp tu sengaja la tu nak carik perhatian.. hehehe..takpe la awak.. apa pun jadi kat awak, sy akan jaga awak sampai mati.. chewahhh.. eh eh.. bukan awak mati.. sy kata sy yg mati.. hukhukhuk..

Dah check2 tu.. kene la masuk ubat 2 botol besar.. doctor tu kata tinggi sangat so kene terus masuk kan ubat air.. tgh2 baring tu.. naik pulak gatal2 dia.. satu kepala.. muka bengkak2 dah macam kene gegata.. dah la gatal.. sakit perut pulak.. macam2 kan.. hubby kene buat x-ray sbb dia asik ngadu sakit2 dada.. and muscle dia pun sakit jugak.. urat tangan dia bengkak sbb main golf.. and doctor kata ada kemungkinan sbb tu sakit muscle.. tp bile esoknya.. tetiba dia sakit dada pulak.. dia kata dada dia ketat.. so general doctor kata takde pape.. tp dia nak jugak g specialist.. so bila g specialist..doktor tu suh buat xray lagi.. esok dtg lagi.. ucu rasa seminggu tu hubby bersuka ria kuar opis sbb nak g spital hehehe.. okay.. back to story.. doctor kata paru2 dia ada infection sikit.. sebb udara tak menentu skrg ni.. ingat dah ok.. esok kene dtg lagi buat test lagi.. kali ni kena test tiup lilin kat computer.. err ucu pun tak tau macamana.. tp dr demo2 yg hubby buat.. dia kene hembus guna hose.. dan test tu dia GAGAL!!! Hahaha.. kena dtg sebulan lagi utk repeat test.. ala tuan doctor.. kalau lepas ni gagal lagi… suh dia tiup lampu kalimantang sampai mati.. selagi tak mati jgn bagi dia balik… hehehehhee.. ishhh.. lampu yg mati tau.. jgn salah baca lak..

orang sakit

Bila dia kene mcm gini.. mula la ucu membebel.. “saya dah kata jgn isap rokok.. tp awak degil.. kalau dah tau nak main golf tgh2 hari buta tu.. pakai la topi ke apa ke.. pakai mask.. ini tak.. main belasah jek..ingat awak tu kuat sangat ke?.. nanti dah sakit siapa nak tolong.. diri sndiri jugakkan.. org suh exercise tak mo.. bg jantung awak kuat sikit.. kalau dah tak boleh bangun camana sy nak bwk g spital.. sapa nak angkat awak? Awak ingat sy kuat nak angkat awak.. kang nanti hilang awak masuk spital saya yg masuk sbb patah tulang”.. dgn selamba dia berkata “okay lah.. baru nama sehati sejiwa.. nanti leh makan free sama2..” .. dr garang2 singa ucu td.. dah boleh tergelak.. dah tu camne tu?.. tapikan.. ucu bebel mungkin dia tahan lagi.. tp kene ibundanya membebel.. siap buat muka.. kalaulah ibu tgok muka dia.. memang boleh makan kaki.. memang syurga bwh tapak kaki ibu lah jawabnya.. hahaha.. itu pun in law dah sibuk nak dtg qatar tgok anak dia.. hehehe

Now hubby stop main golf jap.. bg paru2 tu bersih sikit katanya.. (kononnya…) tp ubat dah sebemban.. eeeii ngeri ucu tgok.. smlm niat nak jogging.. tp tak jd.. kami jalan kaki g makan roti canai jek.. hehehhe.. hope dia akan cepat sembuh.. nanti bila awak dah baik, boleh la saya pau makan seafood kat oryx rotana.. sy penat tau kalau awak sakit.. bukan penat jaga.. tp penat bebel.. hikhikhik..

Tu jek nak citer.. will write again.. k bai..

p/s: belum sakit jiwa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s