Kepulangan yg dinanti… eh ye ke?

Rindunya pada mak… pada adik beradik.. kakak2 abang2 anak2 sedara.. haihhhh.. andai ku punya sayap dah lama ku terbang ke sana.. chewahhh.. eh tp hampir setahun dah tak jejak kaki di Malaysia tau.. {nota tangan: ke mana kaki melangkah.. hati tetap di Malaysia}.. balik pun setakat 3 minggu.. apa la sangatkan.. cepat sangat masa berlalu..

Kali ni rasa rindu tak tertahan2.. tak tau la macamana hubby leh tahan.. tak jumpa ibu ayah adik2 dia selama setahun.. at least ucu hari tu family ucu ada gak dtg.. kalau ucu tak jumpa lama gitu.. boleh meroyan woooo.. hujan emas negeri orang, hujan batu negeri sendiri, baik lagi negeri sendiri.. tp tu lah.. dr batu baik emas tak? Walau ulat dalam batu pun boleh hidup.. tapi ucu manusia.. tak makan batu.. Hehehhee..

Lagi 2 bulan nak balik Malaysia ni tau.. balik Malaysia kali ni ada wedding.. engagement.. perjumpaan kaum keluarga.. mesti seronok.. baju tak siap lagi tapi.. huhuhu.. tp dah bgtau uda mintak tolg hantor jahitkan kat tailor sana.. mcm dah bosan pulak dgn tailor sini.. asik nak kene g alter 2 3 kali.. stress ucu.. hehe..

Kali ni balik 3 minggu gak.. 1st week tu dah tentu2 raya kan.. 2nd week tu ucu ingat nak ke penang kejap.. sehari aje.. jumpa my bff.. dr japan.. balik bercuti ada seminar katanya.. yelah tu konon.. kalau dah jumpa tu mesti la makan2.. mestilah sembang2.. gosip2 memang tak lupa.. sesi luahan perasaan mesti ada.. sesi nangis2 pun rasa ada gak kot.. pastu mesti dah sibuk ngan my engagement and wedding bagai.. wedding my last cousin of Ismail’s family.. (sebelah ayah).. dgn prangai yg tak berapa siuman kami ni.. mesti havoc..

And paling best tentu2 lah engagement.. itu paling tak sabar.. 1st in my family after long break of my wedding.. hahahaha.. tak sabar nak pakai baju cantik2.. rasa2 mcm boleh lagi nak jadi pengapit ni.. tapi rasa macam dah tak sesuai pulak.. rasa mcm sesuai lagi jadi mak pengantin.. tp tinggi sangat la pulak kasta tu.. jadi kendarat pun okay je la.. yg penting dpt bunga leh sangkut kat baju.. lupa la nama bendalah tu.. ala yg selalu org letak duit singgit buat kipas la apa la.. hehehe..

Hmm.. okay lah.. citer pasal nak balik kampong awal2 pun tiada gunanya.. sebb lepas pose baru raya.. pose pun tak lagi.. bayor pun tak habis lagi.. keh keh..

Ada dua citer ucu nak letak kat sini.. birthday party and g dubai hari tu.. nantilah free2 ucu tulis lg… Petang ni nak berjimba2 makan pinkberry.. k bai

p/s: setahun hanya sekali..

Advertisements

One thought on “Kepulangan yg dinanti… eh ye ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s