Under the skin

Okay… lama tak tulis sini… sebab? Malas lah apa lagi… sume malas.. nak on laptop malas.. nak fikir malas.. nak off laptop pun malas.. apatah lagi menaip.. hehehhe.. hari ni sebb keje takde.. (tak tau la nape boss tak bg keje dah.. huhu).. so ucu tulis sikit lah ek..

2 minggu yang lepas…. eh ye ke 2 minggu? Entah.. lupa.. hehe.. hubby masuk spital.. jeng jeng jeng.. kaki kene jangkitan bacteria.. one part of the leg la.. bacteria duduk “under the skin”.. hahahaha.. sebelum tu demam 2 hari.. then tetiba nampak merah.. tak sakit katanya.. 4 hari duduk dalam spital.. ucu pun berkampung jugaklah.. asalnya ucu yg kena urine infection.. tp hubby yg kene masuk hospital.. standard la musim nak bertukar gitu.. banyak la penyakit datang bertandang (ntah bila nak sesuai ngan udara Qatar ni pun tak tau la.. Malaysia sangat!! Gedik!!).. actually kaki hubby tu tetiba merah macam lebam nak baik.. dekat tulang keting to be precised.. dah buat ultrasound.. takde pape.. doctor takut bacteria merebak ke urat tunjang.. tp Alhamdulillah takde apa2.. bacteria tu duduk dalam lapisan kulit aje.. orang kata gout.. bila ucu Tanya doctor doctor kata bukan gout.. kandungan darah semua okay.. toxic takde .. salt takde.. ntah apa2 lagi bahasa medic ni.. ucu pun tak paham.. hehehe.. yg penting bukan gout.. tp tgok je la kalau kene lagi.. kalau kene maybe gout la kot.. huhuhuhu… tu kendian cerita..

Sepanjang tu.. hubby kene amik antibiotic untuk 4 hari.. 1st day masuk je.. dah kene cucuk 6 kali.. urghhh!!!.. ni la sebb mengapa ucu taknak g hospital.. kalau ucu.. selagi boleh tahan.. takkan ku masuk hospital.. I hate jarum.. seriously.. kaki takleh bengkok kan sbb kene bagi darah jalan lancar.. takleh lari sbb kaki takleh kene pressure.. takleh drive sbb nak bg kaki relax (tp dia sebat gak g taste of asia and ucu manja2 suruh dia anto g keje lepas discaj..hehehe).. maka.. dengan aman bahagia nya hubby bersantai di hospital tanpa rasa bersalah.. hehhee.. tidur je kejenya.. sampai ucu pun naik muak tgok dia tido.. sebelum g keje dah pesan.. jangan tidor jek.. lalu dibalas.. “nak buat apa lagi.. tidur je arr… habis tu takkan nak basuh bilik air pulak”… dang!!!! Hahahaha.. menjawab! Menjawab!.. tu belum lagi hubby sangat happy bila kawan2 dtg melawat.. dah macam agenda makan2.. hahahhaa.. kat mana pun jadik je kitorang nak berkumpul.. makan2 kek.. makan2 macaroon.. org lain yg sakit.. ucu yg teringin nak makan tu makan ni.. tu belum kira makanan free hospital tu ucu yg makan lebih dr hubby.. tp setiap kali hubby makan.. takde la pulak nurse dtg.. tp time ucu dok melantak makan beriya2 sambil tgok movie.. ada je yg masuk.. hampeh.. dah nampak mcm ucu ni tak berhati perut makan makanan pesakit kan?.. Nampak macam happy sangat makan xyah masak and makan free kat food court kan?.. sabor je la..

Masuk hari rabu dan discaj hari sabtu.. dia dpt MC lagi 4 hari.. kaki pun dah okay sikit.. tp still takleh lari2.. hari ni tgok2.. kulit tu dah mengelupas.. so okay la kot.. tisu lama dah mati.. timbul tisu baru.. (ucu punya teori..ntah betul ntah tidak).. hehehe.. but today ada appointment dgn doctor.. hopefully semua okay..

p/s: jangan sampai sakit jiwa

Advertisements

One thought on “Under the skin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s