Raya di mana?

lama gak tak tulis kan.. tak perasan.. busy lately.. dgn ada meeting.. dgn kene g warehouse dok kira barang (apakah?).. and kene ganti orang sebb member balik cuti sebulan.. so kene jaga projek skrg ni.. busy mana pun tapi still boleh spend time dgn insan2 tersayang tau.. ahakss..

this weekend takde la ke mana2 sangat.. sbb plan untuk masak2 and kemas rumah.. dpt beli ikan pari sekor and ketam pg tadi.. plus ada kwn hubby request nak makan nasi lemak.. so esok masak lah.. tolong buatkan since dia ala2 bapak2 gitu dgn kami.. tp dia chinese.. so alang2 dah buat tu.. mungkin ada penghantaran dr rumah ke rumah.. hahaha..

last week ucu ke singing dune.. tak le tau rupanya kene buat ala2 sandboarding utk dgn irama tu.. ucu ingatkan just berdiri tegak boleh dgr.. patutla tak dgr apa2.. hehehe.. itu pun ucu menumpang kawan ke sana.. almaklumlah.. kereta kami tak cukup tough untuk melalui jalan berbatu itu.. kene la menumpang.. nanti ucu letak gambor k..

next week dah raya.. kalau selalu time raya memang ucu tak dok Qatar.. tapiiii this year.. kami di dalam negeri sahaja hehehe.. sebb? biasalah.. kene save duit sbb nak balik malaysia (again!! kene korek tabung buluh nampak gayanya).. also colleague ucu sume cuti.. so ucu kene ganti diorang.. emergency contact person utk maintenance and projek (demmm!!).. and also takde tiket murah untuk berjalan2 ke luar.. sume yg murah pun travelling date nya ntah bila2.. memang tak dapat la nak bercuti kan.. memang kene pangkah ngan boss.. so.. kami disini sahaja.. dan dah pun plan2 nak buat apa.. nak masak apa.. kitorang pot luck aje.. time raya dok rumah tido.. makan.. bangun tgok tv.. pun best kan.. layan citer2 beto lagi best.. hahaha.. eh tapi seriously.. this year ha.. rasa sangat la malasnya nak masak kat rumah.. rasa just nak serbu rumah orang utk makan.. hahaha.. tp hubby mesti nak suh masak punya.. dia kata tak raya kalau rumah takde lauk raya.. cait.. order sajeeee yee.. peace awak!!

takde apa sangat nak citer dah.. citer yg biasa2 je hari ni.. nak cite pasal sentap menyentap kang.. ucu emo lak kang.. cukuplah meluahkan di twitter.. hahaha.. biarkan luncai dgn labu2nya.. biarkan mereka yg suka perasan orang lain mencari silapnya.. biarkan mereka yg suka menilai insan lain itu terus menilai.. biarkan.. biarkan.. saya tak hidup dek puji dan tak mati dek keji.. sekian..

i’ll write later.. k bai

p/s: be pure in your feelings and you will not have to run after happiness.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s