Perli memakan diri..

Keje as a buyer.. or purchaser.. or whatever la yg korang panggil.. mulut memang kene bagi laju sikit.. hehehe.. boss selalu pesan.. you challenge je diorang.. eceh.. takde berani mana ucu ni nya pun.. kadang2 malas nak bertekak.. hari tu bertekak2 kat phone.. dgn kerek nya ucu cakp kitorang tak layan supplier yg nak tukar itu ini.. tak setuju dgn terms itu la ini la.. kitorang tak layan.. pastu dia nak dtg utk diskas.. sekali bila dia datang.. pakcik tua daaa.. rambut putih dah.. umur dlm lingkungan 60++ kot.. perghhh sentap ucu.. terus mcm kena tikam.. rasa berdosanya.. terus terbayang kalau la ayah ucu yg kene.. mesti ucu sentap.. terus terasa mcm mana la kalau anak dia tau yg ada org lain ckp ngan bapak dia mcm tu.. sob sob.. dan dan la ucu pun senyum umpama bidadari turun dari langit.. huh! Choyy!! Since that.. kalau ckp kat tepon.. kalau dgr2 suara mcm ala2 tua2.. terus malas nak betah2.. takpe la.. prinsip ucu (tetiba ada prinsip!).. kita buat baik.. nanti diorang pun buat baik.. tp kalau agak2 dah mengada2 terlebih.. ucu smash kasi over.. hehe

Sapa yg kenal ucu.. ucu suka menyakat.. saja suka2.. memerli pun leh tahan jugak.. haha.. tahan dgn tak tahan je la.. kalau dgn supplier ni pun.. kdg2 ucu perli2 jugak.. sarcastically.. ucu dgn diorang memang suka bg ayat2 kasi panas.. ayat2 ucu full of sarcasm la.. hehehe.. 9cari makan.. gini lahh.. hehe).. kalau mcm diorang lambat quote aje.. ucu call and siap la ko.. “you keep in the freezer?”.. “your machine got virus?” “your company too rich now ha?” hehehe… tp tu untuk supplier2 yg ucu dah kenal la.. kalau setakat baru sekali dua deal.. takleh ckp gitu.. lagi dia mengada2.. bukan korang tak tau diorang ni.. pantang geletek.. naik minyak jadinya.. hehehe..

Actually ucu nak citer pasal sorang ni.. (baru masuk intisari rancangan).. mamat ni ucu dah lama kenal dia.. walau tak pernah Nampak muka.. almost 3 years deal dgn dia.. very decent guy la.. tp kalau kene hentam ngan ucu.. kene jugak la kan.. tiada maaf la.. tp belum pernah dia tinggi suara ke apa ke.. mengada2 ke.. So.. dah dekat 3 minggu tak dgr pasal dia.. and kwn dia kata dia masuk spital.. so baru minggu ni dia call ucu balik.. ckp nanti dia hantar quotation.. so hari ni ucu buat follow up kat dia.. actually dia ni pernah eksiden.. teruk jugak la.. mula2 ucu pun tak tau.. tp pada satu hari tu (once upon a time!!).. ucu tunggu dia punya response.. punya la lama.. so ucu call and Tanya la kenapa lama sangat nak quote kan.. and ucu suruh dia quote online instead of pakai email.. and dia cakap dia lupa enquiry yg mana.. and macamana nak quote online.. so ucu dgn kejamnya.. dgn sarcasticnya.. ucu kata.. “you just did recently.. what happened? You have head injury?”.. dia dgn innocentnya menjawab “yes mam.. accident”… uwaaaaa…. Rasa mcm main roller coaster jantung ucu.. ucu terdiam tak terkata.. mulut ternganga sambil pegang telepon (sweet kan? Haha).. tak sangka dia betul2 kena.. ucu niat mcm gurau campur perli.. tapiiii…. Ia betul2.. bukan cobaan… huhuhuhu.. rasa kejamnya diri ini.. rasa mcm kena tampor bertubi2.. jahat nya rasa.. since that.. kalau ucu call dia.. mesti ckp baik2.. semulia2 manusia ucu jadinya.. so hari ni ucu Tanya dia apasal masuk spital lagi.. dia kata dia takleh bernafas.. so kene masuk spital 3 minggu.. kesian dia.. nak cari rezeki punya pasal.. merantau jauh2.. kerja tetap kerja..

Kesimpulannya?.. lepas ni nak cakap tu berhati2.. kot2 ada yg terasa hati.. tapi kalau dah lali.. apa pun takkan dipeduli.. hehehehe…

p/s: ckp memerli leh tahan lagi.. tp kalau ckp berlagak? Huh! Lupa agaknya dr mana dtgnya rezeki..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s