Keep the distance..

Lagi 2 minggu ucu akan balik Malaysia… sebb my adik ipar punya wedding reception on 29th and 30th December 2012.. seronok nak balik tu memang ada.. but the most yg menganggu ucu adalah soalan2 cepu emas yg akan ditanya dr saudara mara.. “bila nak dpt anak” “nape tak g doctor” “pegila urut” “buat la ivf” “nape tak makan ubat” “g la jumpa bomoh” “g la jumpa org tu”.. bla bla bla bla… Soalan2 ni memang sensitive.. sekali org Tanya.. sentap dia sampai dalam hati.. nak nak kalau soalan yg takde sense “Allah maha berkuasa”..

So semalam… ucu borak dgn hubby..

“balik Malaysia best.. Cuma satu je tak best..”
“apa dia?..”
“mesti mcm2 soalan diorang tanya pasal anak.. tu yg buat malas nak balik..”
“memanglah diorang akan tanya..”
“saya tak boleh la.. nanti kalau saya sentap mesti saya hangen.. bila dan hangen.. mulut pun laju je nak jawab.. saya tak mau la kurang ajar..”
“tak payah jawab..”
“kalau tak jawab nanti saya nangis.. sbb tak tahan sangat..”
“kalau diorang cakap lebih2.. awak angkat kaki.. blah je..”
(sambil trbayang.. tgh2 potong bawang pastu letak pisau and blah.. boleh ke?)
“kurang ajar jugak tu..”
“takyah layan.. diorang start tanya.. awak blah..”
“but please back up kay..”
“okay..”

Hmmm…. Bersabarlah wahai hati… hehehhee

Apapun orang cakap pasal saya tentang kenapa sy tangguhkan semua fertility/infertility procedures/methods (apa2 nama lah).. saya ada alasan sy tersendiri.. yg tidak pernah saya kongsi dgn sesiapa.. hanya hubby dan Allah yg tahu alasan saya.. so.. jangan busybody.. dan jangan biadaappp (ala2 beto dlm istanbul aku datang hehehe..)
sekian!!

p/s: hina sangat kah?

Advertisements

4 thoughts on “Keep the distance..

  1. Alahaii sabar k. Ckp memang senang eh ^__* daku pernah mengalaminya, walau cuma 3tahun tapi mmg makan dalammm jugak tau dpt soalan mcm tu. Hakikatnya, Perancangan Allah jua yg sebaik2nya. Tidak diuji kamu berdua sesuatu yg kamu berdua tidak mampu. ~__~ *hugs*

  2. sabar se sabarnya ALLAH nak beri yang terbaik.. kena percaya tu.. kalau ALLAH x beripun mesti ada hikmah d sebalik tu…Agak2 lau x tahan anak2 buah dari johor kan ramai.. besau2 lagi.. except nblah ngn bqsh..hehehehhe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s