Kebosanan

Lama tak tulis.. hehehe.. busy kemain.. kerja office terutamanya.. dengan PRU13 nya lagi.. last week 04 May birthday Fandy.. mula2 memang nak buat jamuan sikit.. tapi malas.. and fikir2 balik.. takyah la buat.. so ucu order cake aje.. ingat nak g makan2 aje.. tapi tak tau nak makan mana.. sebenornya dah bosan dengan makanan kat sini.. kalau kat Malaysia.. mesti ucu dah g makan2 kat Hassan Ong.. ajak semua family.. sebb tak tau nak makan mana.. so kami dok dirumah sahaja.. hadiah pun tak beli sebb tak tau nak beli apa.. just bg duit.. pepandai la nak g beli (tp tu pun tak bg lagi.. ahaksss!)..

Tapi bila dah g breakfast dengan noma and budak2 kat Ikea.. tetiba rasa pulak nak buat makan2.. so ucu pun mengepau lah tenaga Noma supaya tolong buatkan laksa.. Nyum! Nyum!.. laksa utara lah kan apa lagi.. kalau ucu panggil laksa asam or laksa penang.. my favourite.. selama ni buat selalu rasa tak sedap.. salah resipi ghupenya.. hehehe.. banyak nau cikgu yg ajar.. pastu ditambah dengan perangai “mak nenek” ucu ni ha.. tambah tu tambah ni.. konon2 nak sedap.. rupanya lari rasa..haha.. tp ni Noma dah ajar.. so konfiden nak buat lepas ni.. selain buat laksa penang, ucu mcm biasa la.. buat laksa johor.. and lepat pisang.. itu sahaja lah.. selain kek.. ucu jemput pun tak ramai.. kwn2 fandy dr opis dia.. ada yg tak dapat datang.. tp Alhamdulillah makanan cukup2..

And hari ahad pulak kami sibuk monitor PRU13.. sapa menang sapa kalah.. dua2 menteri besar kami kalah.. hikhik.. nasib kamu lah ye.. hehe.. dengan 2 group whatsapp yg bercerita politik.. mau meriah henpon ucu.. hehe.. cepat habis bateri.. kalau bulan ni aku punya bil melambung.. korang punya keje la ni.. huuhuhuhu..

Risau jugak bila bercerita politik ni orang akan sentap menyentap.. boleh jadi putus kawan.. so harap2nya takde lah yg sampai putus kawan.. walau pun dengor kata dah ada yg kena unfriend kat fb.. hahahah.. childish sungguh korang ni lah!.. relax ahh.. setakat politik je kot.. sedangkan najib dan anwar bersahabat.. ntah2 g minum kedai kopi sesama.. (ok.. ini tanggapan.. jgn kata gua fitnah anugerah tuhan tu eh.. habis gua!! Pffttt!)..

Abaikan lah politik.. ucu sekarang rasa homesick sangat.. kalau ucu asyik dok teringat makanan aje.. tu memang homesick lah tu.. haha.. selain asyik teringat family kat Malaysia especially mak..hmmm.. camana lah orang yg dok dekat2 tpi tak g tgok family.. tgok mak ayah.. jumpa adik beradik.. memang hati batu gamaknya.. ucu ni cuma takde peluang.. kalau ada memang cepat je gua cabooottt!!!.. (tetiba nak bersangka baik.. mereka sibuk agaknya!..) hati ni rasa nak balik sangat2.. tp masa tak mengizinkanlah.. lagipun ucu banyak plan tahun ni.. so cuma ada kesempatan balik Malaysia hujung tahun.. kali ni rasa nak balik lama sikit kot.. tengoklah macamana..

Okaylah.. dah takde benda merapu nak cerita.. haha.. nanti kot2 ada idea2 bangang2 ke.. rajin la ucu menulis lagi.. setakat ni semua cerita serious.. booriinggg!!! Hehehe… ok dah.. stop sini.. bye!

p/s: oh bulan sampai kan rindu ku.. oh bintang kirimkan cinta ku..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s