Raya

Lama gila tak menulis… dari bulan puasa sampai ke la semalam.. hehe.. actually boleh je menulis.. kalau ikutkan.. masa bulan puasa tu macam2 boleh cerita.. kalau buat buku masak2 dah boleh cecah tiga puluh muka surat.. confirm laku keras.. (ntah hapa laku keras pun tak tau).. balik raya ke Malaysia sesuatu yg diluar jangkaan.. sebab berfikir2 nak balik sebenarnya.. sebabkan ada hal mustahak yg perlu diuruskan.. maka kami pun balik.. sampai di pagi hari raya.. sangat perantau kan?.. balik kampung sangat namanya.. haha.. kalau orang lain di pagi raya berbaju melayu dan berbaju kurung.. ucu hanya berkemeja dan berseluar jeans.. sungguh tak raya.. kalau orang lain sedap2 makan ketupat pagi raya.. ucu cuma makan dunkin donut.. tu belum lagi orang makan kuih raya di pagi raya.. ada budak pompuan muslim yg berbaju kurung dan bertudung jual liquor kat kaunter KLIA.. seriously? Sungguh manusia hilang sensitivity.. management buta hati all I can say.. dah la muslim.. pakai tudung lak tu.. pagi raya lak tu.. dah takde orang agama lain yg boleh ko letak suh keje jual liquor tu? Ko letak awek2 perasan cun jual lipstick mekap segala ada pulak.. sengal.. paling koman pun ko letak la lelaki.. ini ucu tengok yg lelaki sibuk mengurat awek lalu lalang.. nak je aku tampo.. kalau gagah macam abg askar yg bawak senapang pusing2 KLIA tu takpe la gak.. huh!!

Ucu beraya di Melaka satu hari then esok balik jb.. takde la feeling raya sangat sebab dah tua kot… Cuma yg seronoknya dapat jumpa keluarga la of course.. setahun tak jumpa kan.. selalu berwhatsapp aje.. borak bodoh2 bangang.. lawak2 bangang giler.. sapa sentap sila carik masa rehatkan minda dan diri.. haha.. kalau balik Malaysia memang aktiviti makan memang takleh lepas la.. makan hasan ong.. underrated restaurant but superb.. 20 orang g makan.. seronok kemain.. mak pun seronok sebab semua anak2 dia ada.. tak dan nak snap gambar semua sebb sibuk makan.. haha.. but this year memang kurang bergambor.. malas ya amat.. snap pakai fon aje.. balik makan pergi karaoke pulak.. haha.. semua hidden talent terkeluar.. hidden perangai hazab pun terkeluar.. hahah.. tak tahan bila umur 47 nyanyi lagu BSB.. I want it that wayyyyyy… kui kui kui… anyway we had fun.. then lepak kat mamak.. minum2..balik kul 3 pagi.. kalau arwah ayah ada dah lama dia tepon sorang2 suruh balik.. huhuhuhu…

Ucu banyak habiskan masa di Johor sebab nak spend time ngan mak.. mak pun dah tak kuat sangat.. sayu juga hati bila tengok muka mak.. terfikir bila la ucu nak kerja di tanahair.. dapat ucu jaga mak.. ntahlah.. belum dapat nak balik.. hutang banyak.. hehe.. tunggu la lagi 3 4 tahun.. insyaallah rezeki ada di mana2.. ada peluang baik ucu balik la ke Malaysia.. Dapat g tgok bola kat stadium dgn abang and anak2 sedara.. wow!! Excited.. the BOS (boys of straits – budak selat) sangat superb.. sangat lah hebat sokongan mereka.. lagu2 semua catchy.. ucu ngan anak2 sedara pun ikut joget2.. haha.. yg paling best bila tgok anak sedara yang kecik duorang tu.. seronok sangat mereka.. kalah pun kalah la… yg penting seronok sama2 menyokong dgn lagu2 BOS tu.. nephew g join BOS tu.. esok sakit kaki.. haha.. siap rendam kaki dalam air.. sian la hai adek..

Takde apa lagi la nak citer sebb sampai sudah mmg ucu dok JB.. layan anak2 sedara.. jalan sana sini.. beli durian 30 biji.. haha.. makan sampai muntah.. ber-bbq.. relax2.. tu je la.. I hope next year I can spend more time with family.. and of course.. with my mother.. selagi hayat dikandung badan.. hehehe

So now.. jetlag tak habis lagi.. kul 8 mata dah terkulai layu.. haihhh.. and this Friday ucu buat open house.. masak sorang2.. mau bersilat ucu dalam dapur selama dua hari.. hehehe

Okay la.. bye.. till next time..

p/s: no time for friends… sorry

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s