After a month

sebulan… tak tulis apa2.. sebb busy kat office dan hal-hal lain juga.. and when you have too many things to think and to say.. I end up just think and decided not to say.. “fanor.. just do whatever you can and move on.”.. banyak perkara berlaku dalam sebulan yang lalu.. ada perkara yg memerlukan keteguhan iman.. hahaha (sangattt!!).. to believe or not to believe.. or itu hanya permainan syaitan semata-mata yg cuba membuat fitnah.. (difficult to explain.. so I just let it go)..

ada perkara berkaitan kewangan.. perlu melakukan kira-kira dalam dapur yang teliti.. hikhikhik.. supaya keputusan yg dibuat tak menyusahkan diri.. tak mau la sebb nakkan sesuatu sampai diri sendiri rasa susah.. and we managed to solve the issues.. Alhamdulillah.

ada perkara yg terjadi.. apabila orang sangka kehidupan dia hebat drpd orang lain.. kita kena la tahu.. ada yg tak perlu kerja keras untuk kaya.. dan ada yg perlu kerja keras untuk hidup senang.. ada yg kerja keras tp tak senang-senang, tak kaya-kaya.. pernah tgok orang miskin kerja 3 4 jobs a day but still miskin? kenapa? Allah maha mengetahui.. bukan kita untuk menilai.. doakan sahaja yg baik2 buat mereka yg kurang bernasib baik.. adakalanya cara hidup kamu tak sesuai untuk dia.. (vice versa).. kamu tak boleh suruh dia ikut cara kamu sebb mungkin itu tak sesuai untuk dia.. vice versa.. yg penting hormat kehidupan orang lain.. respect.. fullstop!

ada good things jugak yg terjadi last month.. buat ucu happy.. well by the way i’m not pregnant obviously.. haha (ada org kata ucu happy sebb pregnant ke? hehehe).. I don’t have to get pregnant to be happy.. kalau pregnant je buat happy.. org pregnant nangis2 sebb easily sentap tu apa cerita pulak? kui kui kui.. whatever la kan.. semua orang nak happy.. happy ni kita yg buat.. kalau you tak happy with your life.. so get a new life la.. yg penting syukur dan redha.. insyaAllah happy dan bahagia.. ecewahh..

after sebulan lebih akhirnya ucu berjaya pergi ke pejabat pos dan hantar barang mak yg 40 kilo itu ke Malaysia.. itu pun periuk tefal mak tak hantar sebb takut pecah lak penutupnya.. hopefully barang2 tu sampai sebelum ucu sampai Malaysia la kan.. kang nanti ucu dah sampai.. barang tak sampai2.. hahaha.. tp kalau sampai time ucu ada bagus jugak.. nak jugak ucu berdepan depan org pos Malaysia yg telah mengepau duit mak 100 ringgit masa ucu hantar kain ela hari tu.. dah la tak bg resit caj apa kejadah.. sukatiko je nak amik duit mak aku kan.. tp kena la Tanya dulu kan.. kot2 memang ada caj ke.. kalau tak saja jek dapat malu.. sama la mcm ucu dok p komplen kat bank sebb tak dpt statement.. rupanya statement tu hantar setiap 6 bulan.. wakakaka.. sia2 gua buat karangan 500 patah perkataan p send kat bank.. tu grammar lintang pukang ke apa pun tak tau la.. nasib ko la CBQ.. hehehehehe.. itu la pentingnya baca surat yg dihantar kepada anda ye.. jangan dpt terus simpan.. padan muka ucu.. hehe

this sunday is fandy’s birthday.. sampai la ni hadiah tak tau nak beli apa.. Tanya dia.. dia pun tak tau nak apa.. hmm.. macam2 dalam kepala.. beg la (pengaruh keith foo.. hensem woooo).. laptop la.. wayfarer la.. ha.. itu ucu yg nak.. haha.. kerusi amarika la.. semua pun tak nak.. demand sungguhkan.. saya belanja mekdi ajelah ek.. senang cerita.. hehehehe

well.. 22 may ucu balik.. tak sabar.. cuti 3 minggu tu sudah ada agenda2.. tarikh ini ada dimana.. nak buat apa.. nama2 restoran sudah ada dlm kepala.. list makanan sudah ada.. durian tidak dilupakan.. hehehe.. majlis kahwin anak sedara ucu 30hb.. baju2 sudah siap ditempah.. makcik kena la vogue katanya.. kuikui.. hopefully I will not overshadow the pengantin.. haha..

itu aje la.. malam ni nak p tgk spiderman.. org kata sedih.. nak bawak tissue siap2.. hehehe.. bye..

p/s: sukahati

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s