Salam 17 Ramadhan

Kepala dah mula pening dengan menu2 yg patut dimasak untuk berbuka puasa.. rasa mcm semua yg simple2 dah masak.. nak suruh ucu masak yg susah2 memang tak la kann.. tak kuasaaa.. hehe.. tp kadang2 teringin gak nak makan nasi minyak.. tp ucu belum expert nak masak nasi minyak la.. hehe.. rasanya kalau ucu beli beriyani kat kedai Pakistan tu lagi untung.. takde la sampai ke tong sampah.. memg confirm habis… hehe..

semalam ucu malas nak masak beriya.. so ucu masak double triple cheese burger aje.. beef patty nya ucu guna Americana brand.. sedap.. tak perlu letak any seasoning.. just goreng dgn sedikit butter, rasa dah sedap dah.. ucu buat jugak kuih bakar jagung.. bakar jagung yg ucu selalu buat, resipinya main agak2.. Alhamdulillah pejal elok jek.. tp kali ni ikut resipi kat mat gebu.. lembik sikit sebb resipi tu untuk acuan kecik2.. tp ucu buat acuan besar.. tu yg lembik tu (agak aje la.. teori sendiri.. hehe).. nasib ler.. biasala kan.. adakalanya jadi adakala tak jadi.. practice makes perfect kata orang.. hehe.. and last ucu masak cucur udang.. dr resipi mat gebu jugak..

20140716-122000-44400944.jpg

tgh sibuk nak buat kuih raya la ni.. buat aje la apa yg ada.. choc chip, semprit, biskut kelapa dan biskut kacang.. tu je la kot dlm senarai.. nanti dah siap ucu post gambar ek.. hehehe.. (haruslah nak tunjuk.. walau pun tak sedap..kata dia..).. kuikuikui..

banyak benda nak tulis benornya tp ucu simpan dulu la.. kang kalau terlaser lebih2.. ada yg sentap pulak.. maklumlah.. hati dia mungkin hati “gayah”.. dia nampak je tough tp jiwanya alamakk.. adik2 sangat.. kang semua pun silap dihatinya.. hati dia la.. bukan hati ucu.. kuang kuang kuang..

okay people.. will write again tomorrow..

p/s: terputus ubat untuk otak ke?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s