Beware

Qatar ni tak besar mana.. pusing2 itu jugak.. pusing2 dia jugak.. kalau nak buat sesuatu tu berfikir panjang sikitlah.. sebb kita rasa kita dah cukup anonymous.. tp actually tidak.. dalam kita rasa kita ni bijak dalam segala benda.. tp adakala kita terlupa yang ada orang lain lebih bijak atau kata busuknya.. yg kita ni ada jugak BODOHnya.. giteww..

kalau kat Qatar ni, memang takde kesian2.. kalau buat salah.. terus tangkap masuk lokap and kalau dah lepas dr lokap you still cannot go out of the country.. kalau nasib baik, boleh la teruskan kerja.. kalau nasib tak baik, company pun tak nak amik kerja, so dah macam merempat pulakkan.. kalau dah terbukti salah.. memang takde apa lagi la.. kena hantar balik kampung.. tapi takpe.. mung suka kampong kannnn.. aman damai.. tinggal di malaysia seronok juga..

Dalam dok ghairah memberi komen kat blog and any social network yang lain, IP address tu jangan dilupakan.. senang aje nak tau siapa kita.. so if you are involved in “cyber bullying” I advise you to stop doing that.. with modern technology anyone can easily be tracked and convicted for harassment and deported from this country like what I’ve mentioned earlier.. so beware..

Apa sahaja yang kita buat.. fikirla untuk masa panjang.. kesian kan la anak isteri tu.. apatah lagi kalau ada anak 4 (katanyaaaaa…)

again, buat tu beringat la ye.. kalau kita berpuas hati sekarang.. belum tentu buat kita senang hati masa akan datang. tak gitu bang shikin? eh!!

itu sahaja pesananku wahai si mambanggggg… bye!

p/s: hebat PHD mung!

Advertisements

One thought on “Beware

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s