Kakak datang Doha #throwback

Ini kisah lamaaa… haha.. baru nak tulis sini.. hari tu anak sedara ucu dating, Balqish.. or panggilannya Kakak.. singgah sebentar di Doha.. dia balik cuti2 di Frankfurt..sebb masa sangat limited..ucu bawak makan2 di souq aje.. not much to say la.. but next time kena singgah lama lagi.. so boleh bawak jalan2.. hehehhe.

kakak ni dr kecik ada depan mata ucu.. membesar depan mata.. sikap.. suka and tak suka.. fizikal.. semua ucu Nampak.. accident motor sampai terabur gigi.. haishh.. tu paling sedih.. muka Lebam sana sini.. alhamdulillah takde pape.. and now dah kahwin.. masih lagi jadi my baby.. we born in 1980s.. ada corak pemikiran yg sama.. ada tumbesaran yang sama haha.. banyak perubahan kakak ni.. sejak kahwin.. banyak berubah.. jadi manusia penyabar.. suara cakap dgn suami slow aje.. hormat pada suami.. mak ucu pun kata..susah nak dengar suara kakak bila cakap dgn suami.. itu kalau ucu tu.. harus orang suh slowkan volume.. hehhehe.. kalau kakak.. suara kakak susah nak dengar.. kalau ucu.. suara suami yg susah nak dengar.. suara ucu toksah cakap la kan.. hahaha.. pada ucu.. dalam pelajaran dan kehidupan.. kakak seorang insan yang belajar dari kesilapan dan dia menjadikan kesilapan itu satu pengajaran untuk masa hadapannya.. ucu proud of you kakak.. kakak akan grad tahun ni.. ucu suggest teruskan belajar sampai PhD.. don’t stop.. good luck! 



p/s: manusia itu tidak sempurna akal dan sikapnya..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s