Busy

Lama sangat tak tulis.. busy kemain.. busy dgn kerja.. baru beberapa bulan kat department ni kan.. so.. pelan2 kayuh.. menuju ke puncak.. gituuu..

takde la banyak sangat yg jadi.. semua macam biasa aje.. weekend dok pegi pantai relax2.. pegi breakfast dengan kawan2.. jumpa caliph.. carik kain baju raya.. heehee

and kawan ucu dr Malaysia baru kerja di Qatar.. jumpa dia selepas 12 tahun.. semoga maju jaya dan bertahan jadi perantau di Qatar ni.. hehehe
not much to show or say.. just some photos..
 

       

p/s: life is full of surprises.

Tawakal

Bermula pada akhir tahun 2014 hingga sekarang, harga minyak dunia tidak begitu memberangsangkan.. drpd harga beraturs2 dollar per barrel.. turun ke bawah 60 dollar per barrel.. untuk yang bekerja di dalam industry oil and gas pasti akan terganggu.. mcm tu jugak company ucu ni.. kelmarin.. berpuluh puluh orang telah dibuang kerja.. kesian pulak ucu pd mereka terutamanya pd mereka yg ada anak2 sekolah dan komitmen yg tinggi.. yg ada loan lagi la kan.. ucu bersyukur masih kerja.. tapi dalam hati ucu ni risau juga.. mana la tau kan.. sekarang ni ucu hanya kerja macam biasa (of course la kan.. ada ke kerja luar biasa.. hehe) and tawakal aje pada Allah.. tapi still weh.. dalam kepala ni dah macam2 fikir.. kerja tetap kena kerja.. masih ada mak.. nak bagi mak rasa duit ucu sehingga akhir hayatnya.. and banyak lagi yang perlu di capai dan banyak lagi impian yang melibatkan duit ni.. hehe..

apa pun.. syukur pada Allah dan terus tawakal.. semoga rezeki ucu masih ada di sini dan Allah terus memberi tanpa henti..

InsyaAllah

p/s: Rezeki itu rahsia Allah.