4th May

4th may was fandy’s birthday. Saya doakan awak panjang umur dan dimurahkan rezeki. Awak dapat pekerjaan yang terbaik untuk diri awak dan gaji setimpal. sentiasa sihat dan diberi segala kebaikan. Semoga Allah melindungi awak sentiasa. No gift for you sebab beli asyik tak pakai je.. hahah..

We celebrated his birthday on 5th with our closest friends at Santa Monica Breakfast Club with theme stripes/striped outfit #teambelang. yg pasti mak mak la yg over.. bergambar itu pasti. walau peluh ketiak.. berangan itu tetapppp… hehehe

 

 

p/s: special day for special people

Advertisements

Kertas Undi PRU 14

on 3rd May, my ballot paper still in Malaysia. korang ni dah kenapa? kalau pakai embassy kan senang. I don’t mind if I dot get the paper on time. but please make sure no one has voted on my behalf. jangan cari pasal SPR. Jangan sesekali cuba buat begitu!!

p/s: ikut jalan jauh

My miracle precious baby

Nak tunjuk satu gambar… my miracle precious baby. He is 8 months old. He is totally a blessing from Allah. Datang di saat hati ucu di landa duka nestapa (eceh eceh.. hehe). hadirnya tanpa disangka-sangka. Hadirnya setelah bertahun2 di hina dan dicaci dan dikata.. Allah itu maha besar. ramai juga nak claim sebb merekalah ucu pregnant. talk to my hand!! gosh! macam ada power pulak.. ini semua datang dr Allah yg maha besar lah! enough said!

 

IMG_9578

 

 

 

 

 

p/s: tak penat ke mengata?

Berlainan agama

Susah sebenarnya nak terangkan pasal Islam pada penganut agama lain. Memang susah berdakwah sebab nak terangkan satu persatu pasal Islam. Kebanyakan penganut agama lain hanya berlandaskan logic akal semata2 whereas dalam agama, sometimes we have to put the logic aside. Bila mereka mempertikaikan pemakaian purdah, susah nak bg paham yg itu pilihan masing2. tp banyak sangat alasan mereka. ucu pun malas nak komen dah. I just can say.. I have a different opinion with you guys.

ucu belum cukup  kuat nak berdebat pasal agama. sebab hati ucu ni hati tisu. tak suka mereka mempertikaikan agama islam sebab ucu tak pernah pertikaikan agama meraka.. usually, kalau mereka Tanya ucu apa2 pasal islam.. I will say.. I can answer if you really want to know but I don’t like argument. Nothing to argue about religion because I respect yours and please respect mine. Susah weh.. serius susah.

 

p/s: lakum dinukum waliyadin

After 3 years

What happened in the last 3 years? Many things happened.

I got my diving license

I climbed mount Kinabalu

I joined trail run for the first time

I got into trouble at work. Blacksheep if I can say. Crazyyyy

I got 2 grandnephews and 1 grandniece

I went to Switzerland again. my favorite place ever

I got Pregnant!!

I got one healthy baby boy

and most important…

I got NO TIME!!! hahaha.. busy ko!! nak mandi pun tak sempat kekadang..

anyway.. dlm banyak2 yg jadi tu.. abang ucu masih tak kawen2.. gf banyak kali juga bertukar tu.. hahahaha