Happy Birthday to Fandy

wo woo wooo.. lama tak menulis kat sini.. lama amat… selain ucu busy dengan kerja.. busy dengan hal2 lain juga.. too many things happened.. good things.. bad things.. apa pun.. ucu let it gooooo… yg penting bangun pagi ucu kena senyum.. be happy.. kita tak tau kesedihan apa yg akan kita lalui dalam hari tu.. so awal pagi kena la senyummm… smile sayanggg katanya..

on 30th April.. ucu sambut besday fandy awal sedikit.. khamis malam sebb kalau actually birthday day tu.. hari kerja.. so kawan2 pun tak dapat nak join.. and we all pun decided to have the celebration on 30th. Kami makan di restoran cina.. halal of course.. and we had a great time.. berkaraoke.. sedap tak sedap suara tu lain cerita la kan.. hehehehe.. ada few friends lagi yg tak dpt datang..

Aabila kita jauh di Negara orang ni.. kawan2 adalah family ucu.. I keep small group of friends supaya tak pening.. maklumlah.. banyak orang banyak ragam.. so these are friends that I can share my happiness and sorrow.. we don’t have hard feelings and we do not try to “bang” each other.

hadiah untuk husband sampai hari ni pun lum beli lagi.. haha.. sebab tak tau nak bg apa dah. semua mcm dah belikan kecuali kereta motor dan bulan bintang la kan.. hahha.. nanti2 la saya belikan awak hadiah ye..

let see some photos taken on that day… 

              
p/s: don’t be scared to get old. 

Advertisements

Kembali menulis

Well well.. hello.. kembali menulis disini.. rasa cam malas2 pun ada.. tp rasa cam rugi pun ada.. dah lama blog ni dimiliki.. tak sampai hati nak anak tirikan.. hehe.. takkan nak senyap begitu sahaja kan.. sian blog ni hehe..

ucu berehat sebentar drpd menulis.. sebab? gangguan kulat..(hehehe).. bukan takut.. tapi malas nak layan benornya.. hehe.. but i am ok and done with it.. malas nak ungkit2.. sukati dia la.. asal ko bahagia.. giteww..

tentu la banyak yg berlaku.. dari bulan September sampai la February ni.. tahun pun dah bertukar.. gila tak banyak yg jadi.. macam2.. yg bitter yg sweet.. tapi idokler se bitter org2 yg menyampah bila Jackie chan dpt datuk.. hehehe.. ala biarlah dia nak dapt datuk.. bukan bagi duit pun.. itu pengiktirafan aje kot.. chill la Malaysian.. banyak lagi hal lain yg penting.. baik korang fikir camana nak halau bomoh kelapa tu drpd terus main golf kat tepi jalan tu.. rimas ucu tgokkan..

i went to Germany, Belgium and Amsterdam in October.. balik ke malaysia in december.. sempat jumpa kawan2.. and ucu ada family day sempena birthday mak yg ke 70 kat port Dickson(selepas berdrama swasta bagai) hehe.. Alhamdulillah.. it went well.. then I had Noma’s birthday party theme rock.. gempak.. and last one.. I just had yacht party.. hahah .. (party sangatttt).. will write about the yacht later..

just nak share gmbr..

ni gambar masa pegi berlin and Amsterdam.. feeling2 gadis kampung bila naik basikal keliling kawasan ni (I memang dr kampung pun).. cantik sangat..

IMG_0048

IMG_0047

IMG_0049

jumpa kawan2 walau sekejap.. and pow orang suh belanja makan kat Melur&Thyme.. makan sikti aje sbb telinga berdengunggggg… hehehe

IMG_1081

IMG_1073

ni gambar2 masa birthday mak yg ke-70.. we had fun.. syukur Alhamdulillah

IMG_1437

IMG_1516

and ini adalah highlight early of 2015.. cool party.. makan sedap.. dengan berkaroke bagai.. best..

IMG_2724

itu aje la.. aktiviti hujung tahun dan awal tahun..

ucu akan terus menulis di sini. and i will write again..

p/s: hidup adalah perjuangan

Fandy’s Birthday

4hb May adalah hari ulangtahun kelahiran Fandy yg ke 33.. hari sabtu malam.. kami celebrate berdua sahaja sebab dia keje malam.. and on Sunday.. kami p dinner dgn teman2 rapat.. puas mencari hadiah untuk fandy.. dah puas tgok website itu ini.. and I bought him sling bag yg dia nak sangat2 dr dulu.. banyak kali dah beli beg tp asik tak menepati citarasa.. so this time I hope dia suka.. (Nampak mcm suka.. tak tau la suka sebb free ke apa.. haha)..

Went out with friends on Saturday utk beli hadiah.. and makan2 sambil gossip hehehe
fandy's (1)

Then beli belon dengan budak2 ni..
fandy's (3)

Then beli kek kat magnolia bakery..
fandy's (2)

but unfortunately ucu jatuhkan kek nya.. hehehe..
fandy's 2 (2)

abon pun menyibuk gak tgok org makan kek..
fandy's 2 (4)

dinner with my lovely friends
fandy's 3 (1)

fandy's 3 (1)

and this is me.. hikhiks..
fandy's 3 (2)

happy birthday to Fandy.. May Allah bless you and selamat maju jaya dalam kerjaya dan sentiasa dimurahkan rezeki.. nanti boleh la saya tumpang sekaki.. hehehe

p/s: be happy

Happy Birthday untuk saya

Semalam adalah hari lahir ucu yang ke – tiga puluh dua.. muahaha.. Dah nak masuk 40 wehhhh… bertabahlah wahai diri!! I was so tired last 3 days sebab kena kerja kat Ras Laffan.. but still managed utk makan2.. ye lah kan setahun sekali.. kawan2 not available.. bz kalah menteri kekdahnya.. haha.. yg available cuma cathy.. so kami berempat sahaja makan di restaurant pearl oriental.. restoran makanan Syria.. tetiba sedih pulak.. sebb di Syria, rakyatnya dalam ksusahan.. memang tak plan pun nak makan2 special sangat.. lagipun hubby dah belanja makan kfc and kek semalamnya.. hahaha.. macam sekolah2 kan.. asal besday je belanja kfc.. belanja mekdi.. haha.. ucu dpt hadiah make up pouch dr hubby.. hehehe.. makasihhh…

menjejak ke umur 32.. dah makin meningkat.. makin tua.. nothing yg dikehendaki kecuali sentiasa dibawah rahmat Allah.. dimurahkan rezki.. dan hidup aman bahagia.. itu sahajalah.. apa lagi nak kan.. hehehe..

moh tgok gambor la.. takde pape sangat nak citer..

HB5 (5)

HB5 (3)

HB5 (2)

HB4 (3)

HB3 (3)

HB3 (2)

HB3 (1)

HB2 (5)

HB2 (1)

HB1 (5)

HB1 (2)

HB1 (1)

p/s: biar umur tua tapi jangan Nampak tua.. ahakss

Terima Kasih

post kali ni sy nak tulis secara skema… hehehe

Tahun ni hari lahir saya sesuatu yg lain… kebiasaannya saya sambut sendiri (sejak duduk di sini).. kalau di malaysia sudah tentu saya akan sambut dgn family.. mak or abang or kakak sy belikan kek.. anak-anak saudara saya yg akan memeriahkan suasana.. mak saya pasti hadiahkan music box untuk saya.. tahun ni kawan-kawan buat kejutan untuk saya.. saya memang tak prepare apa2 tahun ni.. selalunya saya akan beli sekurang2nya dua baju baru.. saya akan pakai untuk pergi kerja and saya akan pakai untuk dinner dengan suami saya.. tapi tahun ni.. saya penat.. letih.. sebab kerja.. kebelakangan ini tuntutan kerja sangat tingggiiiii.. saya tak cukup rehat.. dan saya cuma fikir tentang hadiah yang patut saya beli untuk diri sendiri.. hehehe.. puas lah saya dan kawan saya bukak website itu dan ini.. tetapi suami saya buat kejutan beli hadiah tanpa pengetahuan saya.. yeaay!!.. dan malam itu kami makan dessert di restoran apa nama? Leduree kah? lebih kurang gitu la bunyi nya.. makan macaroon kegemaran saya.. saya suka macaroon warna hitam itu.. hehe.. sudah memadai bagi saya..

malam 12.11.12 itu.. suami saya kata dia dah tempah meja di restoran Al Bandar di souq waqif.. terkejut saya.. kenapa terkejut?.. rahsia (tak cium bau syurga aku kang).. hehehe.. saya hanya pakai biasa2 sahaja.. pakaian yg saya pakai untuk pegi shopping barang dapur haha (kemeja dan jeans).. sebb saya malas.. tapi baju tu sy pernah pakai sekali.. kiranya baju ala2 baru jugak la.. ehehe.. sebb lain.. sebb saya penat.. tp saya pergi jugak sebb dia sudah siap awal dr saya.. terkejut kali kedua.. sampai di souq.. dia terus naik ke atas tanpa memberitahu waiter di situ bahawa dia sudah menempah meja.. dia terus naik keatas.. sebb meja kami di roof top katanya.. saya siap kata “eh awak naik je.. orang ni tak marah ke.. mana awak tau meja kita yg mana”.. dia diam tanpa kata.. terkejut kali ketiga.. saya kenal suami saya yg dia ada sedikit skema or protokol dalam bab2 begini.. ye ke? ke malas?.. haha.. dan bila kami naik.. saya nampak kawan2 saya.. saya sangka kebetulan.. tp sebb sy tgok kawan2 sy dress sooo well.. dgn berlipstik bagai.. kui kui.. haruslah saya tau itu suprise.. sempat juga saya terbuat muka ala2 taylor swift amik grammy.. (mulut ternganga).. terkejut kali ke empat.. kalau saya sakit jantung mesti semua sel jantung saya mati.. sebb empat kali saya terkejut.. silap2 boleh “goal”.. haha.. agak terkilan juga sebb dua lagi kawan saya tidak dapat menghadirkan diri.. seorang di Malaysia (wakilkan suami yg saya anggap macam abang) dan seorang lagi yang telah bertindak sebagai organizer juga tiada kerana perlu ke dubai diakhir2 waktu.. sob sob.. namun.. saya happy.. ditambah dengan dua penyeri yg tak berhenti bercakap.. dan cheese kek dari La Cigale yg sangat sedap.. saya terharu.. hehe.. terima kasih banyak-banyak sebb buat saya happy..

mulanya saya ajak suami saya dinner di intercon.. sebb saya ada member card.. (free lah kann).. tp cancel.. selepas tu suami saya ajak makan di restoran pasta.. sy terkejut sbb suami saya tak suka makan pasta.. dan kalau pegi.. saya sorang yg akan makan pasta.. end up dia akan pau makanan saya dan dia cuma minum air.. tak romantik bukan?.. hehe.. dan sadisnya.. saya siap mengutuk dgn kawan saya.. “ada ke laki aku ajak makan kedai pasta”.. dan dia sokong suami saya “eh okay apa kedai tu”.. e ehhh!!.. sejak bila kau sokong dia?.. hahaha.. terkejut lagi.. rupanya itu adalah idea2 mereka.. patutla..

kami tak bawak kamera malam tu sbb saya ingat cuma kami berdua.. kami cuma snap pakai phone sahaja.. tp kerana si apple ni nak kena download pakai apple aje.. lambat sikit la saya letak gambar ye.. saya kene download dr laptop samsung saya yang siput-babi-lagi-laju itu..

apa pun.. tahun ni banyak kejutan.. saya memang tak mengharapkan apa2.. sebb saya penat (banyak kali sebut penat.. hint nak ke dubai sebenarnya..haha).. sampai kan kawan saya kata.. “ni besday kau la giler..” hahaha.. kepada yang wish kat facebook.. my bff.. yg wish personally.. my family.. dan kamu, kamu, kamu dan kamu.. saya hargai ingatan kalian.. doa saya untuk ulangtahun kelahiran saya kali ini.. untuk family.. saya akan sayang kalian seperti nyawa saya sendiri.. pada kawan2.. semoga persahabatan kekal abadi.. kita berjaya dan berbahagia di dunia dan di akhirat.. special date.. 12.11.12.. akan kekal dalam ingatan..

jangan salah faham.. bukan tujuan saya bercerita tentang apa yang saya dapat di hari lahir saya.. kerana mungkin ada yg tidak bernasib baik seperti saya.. tapi saya menghargai apa yg dah insan2 yg saya sayang lakukan untuk saya.. peace!!

p/s: more than words…

–aku rasa poyo tulis macam ni–

Happy birthday to meself…

Hehehehe.. sy dah tua.. i wish to have a happy life di dunia dan akhirat..

Orang pertama yg call this morning adalah EMAK saya.. 5.30 am.. glad she still can remember the date.. and the best part – sy tak nanges.. hati saya sudah jadi batu kah??

p/s: 12.11.12 – nice date haaaa…