Happy Birthday to Fandy

wo woo wooo.. lama tak menulis kat sini.. lama amat… selain ucu busy dengan kerja.. busy dengan hal2 lain juga.. too many things happened.. good things.. bad things.. apa pun.. ucu let it gooooo… yg penting bangun pagi ucu kena senyum.. be happy.. kita tak tau kesedihan apa yg akan kita lalui dalam hari tu.. so awal pagi kena la senyummm… smile sayanggg katanya..

on 30th April.. ucu sambut besday fandy awal sedikit.. khamis malam sebb kalau actually birthday day tu.. hari kerja.. so kawan2 pun tak dapat nak join.. and we all pun decided to have the celebration on 30th. Kami makan di restoran cina.. halal of course.. and we had a great time.. berkaraoke.. sedap tak sedap suara tu lain cerita la kan.. hehehehe.. ada few friends lagi yg tak dpt datang..

Aabila kita jauh di Negara orang ni.. kawan2 adalah family ucu.. I keep small group of friends supaya tak pening.. maklumlah.. banyak orang banyak ragam.. so these are friends that I can share my happiness and sorrow.. we don’t have hard feelings and we do not try to “bang” each other.

hadiah untuk husband sampai hari ni pun lum beli lagi.. haha.. sebab tak tau nak bg apa dah. semua mcm dah belikan kecuali kereta motor dan bulan bintang la kan.. hahha.. nanti2 la saya belikan awak hadiah ye..

let see some photos taken on that day… 

              
p/s: don’t be scared to get old. 

Busy

Lama sangat tak tulis.. busy kemain.. busy dgn kerja.. baru beberapa bulan kat department ni kan.. so.. pelan2 kayuh.. menuju ke puncak.. gituuu..

takde la banyak sangat yg jadi.. semua macam biasa aje.. weekend dok pegi pantai relax2.. pegi breakfast dengan kawan2.. jumpa caliph.. carik kain baju raya.. heehee

and kawan ucu dr Malaysia baru kerja di Qatar.. jumpa dia selepas 12 tahun.. semoga maju jaya dan bertahan jadi perantau di Qatar ni.. hehehe
not much to show or say.. just some photos..
 

       

p/s: life is full of surprises.

Simple

Prinsip berbual ini mudah.. dengar dan komen dan tinggalkan di atas meja dimana anda berbual.. some issues or stories are not meant to be known by others.. keep it for yourself.

Prinsip bersahabat juga mudah.. hormat hak dan pendirian mereka.. jaga hati juga penting.. cuba sedaya upaya untuk tidak menyakiti dan cuba berbuat baik.. tak perlu jadi hero dalam hal orang lain..

Prinsip dalam berkeluarga juga mudah.. yang salah kita betulkan.. yg betul kita teruskan.. tegur cara berhemah.. jangan sampai biadap dengan yang lebih tua.. dan jangan sampai lupa adab dengan yg muda..

p/s: tak salah nak ber”frozen” dalam isu ni.. Let it goooo!

Bila berangan jadi orang kaya

Last weekend.. ucu dgn kawan, kami beryacht bagai.. haha.. idokla berparty.. hashtag aje #yachtparty.. nama kena gempak.. haha.. tp worth it la jugak.. sebb kami share berlapan.. unfortunately sorang demam.. sampai tempat tu.. ada dua kapal.. satu besar satu kecik.. dlm hati mesti kata naik yg besar.. rupanya.. nan hado.. mesti la yg kecikkan.. bayar ciput ada hati nak naik yg besor.. toksah nak berangan sangat la oii.. haha..

theme kali ni White.. bibir merah.. beriya sangat ni nak g mana kak oii? hahah.. but theme putih tu cantik jugak.. hehe.. cool.. then yg pentingnya ucu siap makan ubat mabuk.. untuk ucu yg ada motion sickness ni bukan sesuatu yg mudah untuk naik boat.. dulu p tgok dolphin kat oman siap muntah2.. ombak badai.. memang tak sesuai la peribahasa tu untuk ucu.. memang tak mampu nak harungi ombak badai.. tapi kalau ombak rindu boleh.. hehe..

worth it la.. seronok.. walau pun atas tu makan roti aje..hehehhee

IMG_3670

IMG_3613

IMG_3636

IMG_3618

IMG_3600

IMG_3556

IMG_3566

IMG_3532

itu aje la.. syiok… next theme event is coming this Saturday.. cant wait…

p/s: berangan itu percuma yg membahawa bahagia.. hehe

Kembali menulis

Well well.. hello.. kembali menulis disini.. rasa cam malas2 pun ada.. tp rasa cam rugi pun ada.. dah lama blog ni dimiliki.. tak sampai hati nak anak tirikan.. hehe.. takkan nak senyap begitu sahaja kan.. sian blog ni hehe..

ucu berehat sebentar drpd menulis.. sebab? gangguan kulat..(hehehe).. bukan takut.. tapi malas nak layan benornya.. hehe.. but i am ok and done with it.. malas nak ungkit2.. sukati dia la.. asal ko bahagia.. giteww..

tentu la banyak yg berlaku.. dari bulan September sampai la February ni.. tahun pun dah bertukar.. gila tak banyak yg jadi.. macam2.. yg bitter yg sweet.. tapi idokler se bitter org2 yg menyampah bila Jackie chan dpt datuk.. hehehe.. ala biarlah dia nak dapt datuk.. bukan bagi duit pun.. itu pengiktirafan aje kot.. chill la Malaysian.. banyak lagi hal lain yg penting.. baik korang fikir camana nak halau bomoh kelapa tu drpd terus main golf kat tepi jalan tu.. rimas ucu tgokkan..

i went to Germany, Belgium and Amsterdam in October.. balik ke malaysia in december.. sempat jumpa kawan2.. and ucu ada family day sempena birthday mak yg ke 70 kat port Dickson(selepas berdrama swasta bagai) hehe.. Alhamdulillah.. it went well.. then I had Noma’s birthday party theme rock.. gempak.. and last one.. I just had yacht party.. hahah .. (party sangatttt).. will write about the yacht later..

just nak share gmbr..

ni gambar masa pegi berlin and Amsterdam.. feeling2 gadis kampung bila naik basikal keliling kawasan ni (I memang dr kampung pun).. cantik sangat..

IMG_0048

IMG_0047

IMG_0049

jumpa kawan2 walau sekejap.. and pow orang suh belanja makan kat Melur&Thyme.. makan sikti aje sbb telinga berdengunggggg… hehehe

IMG_1081

IMG_1073

ni gambar2 masa birthday mak yg ke-70.. we had fun.. syukur Alhamdulillah

IMG_1437

IMG_1516

and ini adalah highlight early of 2015.. cool party.. makan sedap.. dengan berkaroke bagai.. best..

IMG_2724

itu aje la.. aktiviti hujung tahun dan awal tahun..

ucu akan terus menulis di sini. and i will write again..

p/s: hidup adalah perjuangan

Cekodok pisang dan teh berkelas tinggi

walaupun cekodok pisang ni gelap hitam tp rasa dia sedap.. memang hitam itu menawan, bergaya dan menarik.. contoh macam cekodok ni la.. sedap.. tapi kalau hati yang hitam.. hati tu busuk.. memang takde maknanya orang lain nak rasa kebaikannya.. banyak2lah ingat tuhan dan minta supaya bersihkan hati agar suci bersih..

cekodok pisang ni ucu minum dengan western high grown tea dr sri lanka.. well.. nampak tak disitu?.. kalau dah sedap.. gelap mcamana pun.. tetap boleh duduk sama taraf dengan teh yg ditanam ditempat tinggi.. sama la jugak mcm kita.. kalau kulit ko hitam berkilat.. tp hati baik.. mesti org suka kita.. sama je taraf kita dgn semua orang.. yg penting baik hati.. hati kena ikhlas.. kalau suka dengki sana sini.. org pun tak suka.. tapi kalau kita kacau orang tak tentu pasal.. rajin2 tanya diri sendiri.. “adakah aku yang tak bahagia atau aku yang sakit jiwa?” hmmm.. jawab sendirilah ye.. sebb hati itu kau yang punya.. bukan aku!

20140802-213611-77771394.jpg

p/s: jangan sampai terputus ubat ye..